Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Blood Red Throne - Affiliated With The Suffering
Jaar van release: 2003
Label: Hammerheart Records
Blood Red Throne - Affiliated With The Suffering
Met Affiliated With The Sufering levert de death metal band rond ex-Emperor gitaristen Tchort en Død hun tweede volledige cd af. Net als de eeste is dit een ongecompliceerde pot death metal, met een klein beetje black metal invloeden. Minder dan op het eerste album, maar toch, de Emperor invloeden zullen waarschijnlijk nooit helemaal verdwijnen.

De muziek is zoals je 'm kan verwachten, stampend, snel en hard. Wat wel opvalt is de stem, die heel zacht staat afgesteld in vergelijking met de instrumenten. En laag, ongeloofelijk zo laag als die gast kan grunten!
Vergeleken met de vorige cd is het black metal-randje een heel stuk kleiner geworden, BRT lijkt op deze cd meer en meer een Cannibal Corpse of Mortician kloon te worden. Jammer, zo raken de heren hun eigen gezicht een beetje kwijt.
Verder moet ik zeggen dat ik niet helemaal ondersteboven ben van deze cd. Okee, het is een goeie death metal plaat, maar meer ook niet. Over het algemeen gaat het tak-tak-tak achter elkaar door, zonder onderbrekingen, aparte loopjes of gave solo's. Leuk voor de echte death metal fans, maar mij gaat dit vervelen.
Wel leuk zijn de twee bonustracks, die je bij het digipack krijgt (maar die stiekem ook op mijn promo zaten). Een eigengemaakt nummer, wat niet veel afwijkt van de rest, en een cover van Obituary's Deadly Intentions.

Conclusie: leuke cd voor de echte fans, maar niks bijzonders. Ook echt geen slechte cd, maar ik vind 'm nou niet mijlenver boven bijvoorbeeld Cannibal Corpse uitsteken. Nee, doe mij Emperor maar.

Tracklist:
1. Unleashing Hell
2. A Dream of Death
3. Bleeders Lament
4. Mandatory Homicide/Death Inc.
5. Razor Jack
6. Chaos Rising!
7. Gather the Dead
8. Affiliated With The Suffering
9. Malediction

Bonustracks:
10. Mercy Killings
11. Deadly Intentions

Score: 71 / 100

Reviewer: DaKonium
Toegevoegd: 14 januari 2003

Koop dit album in

Meer Blood Red Throne:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blood Red Throne - Affiliated With The Suffering
Reactie van dimmusoldier op 14-01-2003 om 12:27u

hey padlarf ik heb die cd dus van je "gehad", en ik vind m best gaaf gewoon goeie death metal, maar idd, zoals je al zei, doe mij maar liever de voorganger van deze cd :)

Blood Red Throne - Affiliated With The Suffering
Reactie van Een_Metalfan op 09-07-2003 om 15:46u
Score: 90 / 100

goeie een lekkere no-nonsense death plaat,voorla die lage grunts zijn vet goed!mar het is inderdaad alleen voor de echte death metal liefhebber,zoals ik!