Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Sideblast - Flight Of A Moth
Jaar van release: 2008
Label: Cyclone Empire
Sideblast - Flight Of A Moth
Holy fuck, tornado's huizen tegenwoordig ook óveral. Buitenshuis, binnenshuis, binnenshoofds... De extreme exemplaren bieden geen échappement, echt niet, de genadeloos wervelende slurf verdraait alles, gelijk een kippennekje. Geen uitzonderingen.
Sideblast is nou net zo'n zware jongen. Hoewel ik geregeld op experimentele deathmetal afgeef is het simpelweg dimmen geblazen als Sideblast in razernij ontsteekt. Ontzag is een logisch gevolg voor muzikale krachten die enkel een spoor van harteloze verwoesting trekken.

Geen hyperbolen, enkel feiten. Ongeacht of het debuut Flight Of A Moth u zal bekoren, kan geen oor dit geweld ontkennen. Veertig minuten lang domineren woeste chaos, snoeihard geluid, aardedonkere growls, blastbeats en ontembare agressie alles en iedereen die er aan te prooi valt. Een loodzware shake van death, black, thrash, groove en jawel... (subtiele) toetsen doen een onstuitbare, roterende muur van massief geluid in beweging komen. Flight Of A Moth stormt de vitale organen binnen en beukt ze in een handomdraai donkerpaars.

De extreme aard van de cd wordt ook nog eens extra benadrukt door het feit dat er eigenlijk nergens halt wordt gehouden. De opgefokte nummers worden aan elkaar gesnoerd middels een even opgefokte, zieke, Franse monologen, waardoor de cd aan één stuk door blijft schieten. De details ontdekt u grotendeels pas later. Wie vertrouwt raakt met de impact van deze muzikale stortvloed, zal een hoop mooie nuances uit de nummers kunnen opdiepen. Met name de rol van de toetsen (die in eerste instantie maar gering zal opvallen) verdient een notitie, daar deze mijns inziens haast subliem worden ingezet. Nergens overheersend, ze verweven zich subtiel met de rest en leveren enkel een sinister aandeel, daar, waar de andere instrumenten sfeermatig even geen bereik hebben.

Flight Of A Moth is in mijn ogen één van de beste extreme, experimentele (debuut)albums sinds tijden. De energie, drift, fysieke input en vlekkeloze skills zijn werkelijk overrulend. Zelfs de Sepultura-cover Arise klinkt zó botverbrijzelend, dat het origineel bijna het risico loopt om kleur in te leveren.

Tracklist:
1. Storyboard
2. The Abscess
3. Pattern Of Life
4. Deep Scorn
5. The Circle Is Closed
6. Wrong Decision
7. Since The First Day
8. Flight Of A Moth
9. Lucid Dream
10. Same Blood
11. Arise (Sepultura cover)

Score: 90 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 11 juni 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sideblast - Flight Of A Moth
Reactie van dolf op 11-06-2008 om 16:08u
Score: 85 / 100

Goed album, is echter al lang uit.. maargoed...