Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Total Hate - Depopulating Planet Earth
Jaar van release: 2008
Label: Agonia Records

Total Hate - Depopulating Planet Earth

Het Duitse Total Hate bracht dit jaar hun eerste volledige album uit; Depopulating Planet Earth. Hoewel de thematiek en de titels weinig aan de verbeelding overlaten, gaat de muziek iets dieper, maar niet veel. Total Hate vult 44 minuten met enthousiast ram- en beukwerk, met zo af en toe een diepgaande noot. Luisteraars die al bekend zijn met deze band, zullen enkele nummers bekend voorkomen. Twee nummers van de in 2005 uitgekomen EP Pure Hatred and Blasphemy zijn namelijk hergebruikt, maar voor de rest bestaat het album uit nieuw materiaal.

Waarom ervoor gekozen is om Decapitation (Of Jesus Christ) en Chapel In Flames toch op te nemen is mij niet bekend, maar het had van mij niet gehoeven. Het zijn leuke nummers, maar ze vallen lichtelijk uit de toon bij de rest, omdat het geluid net wat kaler klinkt dan het nieuwe werk en de band op de andere nummers wat meer volwassen voor de dag komt. Verder heb ik er eigenlijk weinig op aan te merken, want er is een goede poging gedaan om dit te maskeren, wat ertoe geleid heeft dat afwijkingen met de rest van de nummers slechts klein zijn.

De rest van de nummers vallen geheel binnen de verwachting die ik van ze had. Black metal gespeeld op een redelijk tempo, rauwe schreeuwen en toegankelijke riffjes, die je er soms even uit moet filteren, voordat ze goed doordringen. Simpele formule, maar gebracht met veel enthousiasme, zodat het toch even leuk blijft. Echter niet voor lang, want daarvoor is het te simpel en rechttoe rechtaan. Total Hate doet leuke dingen, maar zal in de toekomst met meer dan dit moeten komen, wil de band overeind blijven tussen alle andere, die inhoudelijk meer te bieden hebben. Al met al toch een leuke eerste poging, die best wat lof verdient.

Tracklist:
1. Humanity Vanishes
2. Essence Of Soul
3. Decapitation (Of Jesus Christ)
4. Chapel In Flames
5. Depopulating Planet Earth
6. Total Hate
7. Invocation Of The Fallen Angel

Score: 67 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 27 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]