Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

The Freeks - The Freeks
Jaar van release: 2008
Label: Cargo Records

The Freeks - The Freeks

Wanneer je het rijtje namen ziet welke aan dit album mee hebben gewerkt, laat de stijl van de muziek van The Freeks zich al raden. Ruben Romano (Nebula / Fu Manchu) John Mcbain (Monster Magnet / Wellwater Conspiracy) Scott Reeder (Kyuss / Across the River) Isaiha Mitchell (Earthless) Lorenzo Woodrose (Baby Woodrose / On Trial) Jason Corbin (Bartenders Bible / The Casbah) John Cobett (Hammers of Misfortune / Ludicra) Jack Endino Skin Yard / Earthworm) Mr. Bernie Worell (Wizard of Woo & Woo Warriors / Funkadelic / Parliament) vormen The Freeks en zijn samen verantwoordelijk geweest voor de zestien nummers die dit album vormen onder de voor de hand liggende titel The Freeks. De stijl van muziek verschilt niet veel van de producten die elk van de heren afzonderlijk achter zijn naam heeft staan, want het gaat hier om rasechte stoner/garage-rock en is voorzien van een flinke hoeveelheid psychedelica.

De zestien nummers verschillen niet veel in kwaliteit van elkaar en doen elk sterk denken aan de wortels van de psychedelische rock uit de jaren zestig. Sterker nog, ze vertonen meer overeenkomsten met deze oude psychedelische hits, dan met de meeste nieuwerwetse stoner van de afgelopen tien jaar. Elk nummer is doordrongen van een hoge dosis pret met een flink hallucinogene achtergrond zoals je van deze stijl van muziek kunt verwachten. Songs als Lunette, At The Station en Lost And Never Found zijn erg aardige songs met net voldoende psychedelische raarheid om er het gevoel van een lekkere trip bij te krijgen. Als verrassing wordt je na de flinke dosis stoner nog eens getrakteerd op een lijp gitaarriedeltje in de vorm van Dance of The Moth Queen.

Echte uitschieters kent het album echter niet, en dat is toch wel een gemis. Een paar echte knallers zouden niet hebben misstaan op dit album wat nu gewoon goed is, maar niet buitengewoon. Een ander puntje van kritiek is de vrij gladde productie die de ruwe kantjes van het genre er wat van af heeft gepoetst.

Hou je van garage/stoner rock van een goede kwaliteit zonder het risico te lopen op een miskoop, dan zit jet met dit conglomeraat van muzikanten die zich meer dan genoeg hebben bewezen in het genre goed. Ideaal om lekker hard te draaien bij het warme zomerweer wat er aan zit te komen.

Tracklist:
1. Hellacopter Drop
2. Lost And Never Found
3. It Is Written
4. Look Ahead
5. Excuses
6. Descent of The Yellow Chrysalis
7. The Go-Go Get
8. At The Station
9. Coming On
10. The Tribal Council Adjourn
11. Lunette
12. Basque In The Splendor
13. Tillbacks Till Stockholm
14. Absorb
15. Invasion of The Earthworm (Uncle Jack’s Last Freek Out)
16. Dance of The Moth Queen

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 12 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]