Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

VVerevvolf Grehv - Zombie Aesthetics
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records

VVerevvolf Grehv - Zombie Aesthetics

Sommige promoplaten zijn zo obscuur, dat je ze op dertig verschillende spelers moet proberen af te spelen, wil je er eentje kunnen vinden die door de idiote kopieerbeveiliging heen ook nog wat muziek uit de speakers weet te toveren. Het eerste album van VVerevvolf Grehv is zo een plaat. VVerevvolf Grehv is de creatie van multi-instrumentalist Dapose bekend van de groep The Faint. De echte versie is zonder beveiliging, maar ondanks dat niet minder obscuur. Het debuut Zombie Aesthetics zoekt net als zoveel andere avantgarde artiesten doen de grenzen van de moderne muziek op en levert daarmee een plaat af die een aantal luisterbeurten vergt om er wat van te kunnen maken.

Zombie Aesthetics is een album met daarop vreemde constructies van death metal, speed metal, noise en intelligent dance music. Aan die waardeloze beschrijving heb je natuurlijk niets, en dit project valt dan ook het beste te omschrijven als experimentele muziek die wel wat wegheeft van bands als Praxis, de wat obscuurdere projecten van Mike Patton, het harde werk van John Zorn en Japanse groepen als TheRuins en Friction. Kortom, muziek die de grenzen van het verteerbare op zoekt. VVerevvolf Grehv is daar aardig in geslaagd. De muziek is uitdagend met meer toegankelijke composities met wat meer wortels in de metal zoals Over Active Appreciation en Specimen Well en werk dat weer put uit de ander genoemde genres.

Zonder ook maar één song gehoord te hebben van dit album is het vrijwel onmogelijk je er een voorstelling van te maken. Een plaat die niet bedoeld is voor mensen die houden van nummers met een duidelijk begin, midden en eind, maar voor hen die net als de mensen die dit soort muziek maken, op zoek zijn naar unieke luisterervaringen. Dapose is er redelijk in geslaagd om tussen al die andere mensen die bezig zijn met het verrijken van hun muziekhorizon iets eigens te maken, wat garant zal staan voor kleurrijke luisterervaringen.

Tracklist:
1. Emancipation of Dissonance
2. Eureka Ghost
3. Audio Processor
4. Year Zero
5. Over Active Appreciation
6. Specimen Well
7. Zombie Aesthetics
8. Voodoo Pantheon
9. Linking Life To Death in A Continuous Experience
10. Psychotronic
11. Thinking And Feeling

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 5 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 06-05-2008 om 11:37u
Score: 40 / 100

Dan zal ik dit wel niet begrijpen. Wat een goedkope kutherrie is dit...

Reactie van DirkGrijs op 07-05-2008 om 17:29u

Ik kan het wel waarderen. Apart, dat zeker, maar leuk ook.