Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Septicflesh - Communion
Jaar van release: 2008
Label: Season of Mist
Septicflesh - Communion
Na het in 2002 verschenen geweldige Sumerian Daemons album besloot het Griekse Septic Flesh (toen nog wel als twee woorden geschreven) het voor gezien te houden. Onderlinge onenigheid en labelproblemen waren hier onder andere de reden van. Inmiddels is het 2008 en heet Septic Flesh Septicflesh (één woord) en heeft men met Communion ook gelijk maar een nieuw album uitgebracht.

Veel bands hebben al geprobeerd om het orkestrale met brute metal te verweven, en ondanks dat daar op zijn tijd prima resultaten uitgekomen zijn, is Septicflesh wat mij betreft toch de overtreffende trap. De mix van het 80 koppige(!) Praagse orkest en het 32 koppige koor met de muziek van Septicflesh is gewoon helemaal af.

Communion staat daarnaast bol van de afwisseling, brute deathmetal wordt afgewisseld met rustige melodieuze passages, de zware grunt van zanger Seth wordt op zijn tijd afgewisseld met de melodieuzere cleane vocalen van gitarist Sotiris. En ondanks dat het orkestrale en bombastische element centraal staat in de muziek van Septicflesh is deze nergens echt overheersend ten opzichte van het metalen aspect, met andere woorden het blijft een op en top metalalbum. Ook productioneel valt er absoluut niets aan te merken op dit album, dat gedeeltelijk opgenomen is in de Fredman studio’s en in Praag en London.

Was Sumerian Daemons al een ontzettend sterk album dat bol stond van de bombastische black/deathmetal, Communion doet daar absoluut niets voor onder en is op sommige momenten zelfs zwaarder en sneller dan het vorige album. In iets minder dan drie kwartier word je als luisteraar werkelijk gebombardeerd met zware, melancholische, bombastische deathmetal. Dat lijkt misschien aan de korte kant, maar één van de grootste kritieken op Sumerian Daemons was dat dat album iets te lang duurde om over de volledige lengte te kunnen blijven boeien. Communion ondervangt dat op deze manier en laat je absoluut verlangen naar meer.

Tracklist:
1. Lovecraft's Death
2. Anubis
3. Communion
4. Babel's Gate
5. We the Gods
6. Sunlight Moonlight
7. Persepolis
8. Sangreal
9. Narcissus

Score: 95 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 16 april 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Kees op 16-04-2008 om 17:22u
Score: 95 / 100

WOW, wat een album.

Do I need to say more...?

Reactie van Corne op 16-04-2008 om 18:20u
Score: 92 / 100

Lekkere beuk plaat.
Lekkere afwisseling
Lekker sfeertje
Lekker album!

Reactie van marco op 16-04-2008 om 19:29u
Score: 97 / 100

Ik doe mijn ogen dicht en luister.
het lijkt of ik in een enorme Cathedraal zit en Septicflesh daar optreed ,wat een geweldige sfeer heeft dit album vooral het nummer Anubis Wow wat een plaat. Deze schijf blijft voor een hele tijd in mijn speler.

Reactie van dennis op 20-04-2008 om 19:29u

moet ik snel maar even gaan checken!!

Reactie van Cataclysm Child op 03-09-2009 om 11:57u

Uitstekende plaat, behalve het laatste nummer... dat is van het slechtste dat ik ooit gehoord heb.

Reactie van Iemand op 10-12-2009 om 21:29u
Score: 90 / 100

Zeker een vette plaat! Alleen de 'cleane' stukjes op bijvoorbeeld ''Sunlight Moonlight" en "Sangreal" hadden niet gehoeven.

Verder top! Met voor mij persoonlijk Lovecraft's Death, Anubis en Persepolis als zeer positieve uitschieters!