Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

In Flames - Colony
Jaar van release: 1999
Label: Nuclear Blast Records
In Flames - Colony
Persoonlijk vind ik dit de minste cd van In Flames, zelfs het geweldige openingsnummer kon daar niets aan veranderen. Het album is nu al wat ouder maar who cares. Wat is namelijk het geval, na twee cd's The Jester Race en Whoracle heb ik deze sound eigenlijk wel gehoord. Ze beginnen wat voorspelbaar te worden. Ik vond dat de vorige albums hele lekkere melodieuze death metal bevatten, maar ze kwamen niet in de buurt van het heerlijk extreme debuut Lunar Strain maar dat terzijde. We gaan eens kijken waarom dit album minder is.

Het album opent geweldig met Embody the Invisible wat eerlijk gezegd één van mijn favoriete nummers ooit is. En dan heb ik het niet alleen over In Flames. Het fantastische gepiel op de gitaren laat m'n oren gieren en de lekkere breaks plus de ruwe gal-zang van Anders Friden laten niets van mij over. Na dit uitstekende nummer volgt een oer saai nummer namelijk het welbekende Ordinary Story dit is echt een domper na zo'n knaller. Saaie clean zang zorgt er voor dat dit echt een dieptepunt is.

Sterke nummers zijn er nog zat zo blijkt met Colony ,Insipid 2000 en Behind Space '99. De rest van de nummers mogen er zijn , maar het lijkt allemaal of ze bestaan uit samengevoegde riffs van Whoracle. Voorspelbaarheid dus.

Als conclusie kan ik zeggen dat dit album best aardig is , maar dat je toch beter Whoracle of Lunar Strain kan aanschaffen. Waag eerst een luisterbeurt zou ik zeggen. Gelukkig zijn de mannen van In Flames weer uit het dal gesprongen met het pas verschenen album Reroute to Remain. Als we de discografie van In Flames over de gehele linie nader bekijken dan is dit album samen met Clayman toch wel het minste. Maar ach, eigenlijk is dat al niet meer aan de orde. Productioneel zeer vet trouwens, maar wel een stuk softer dan de eerder verschenen albums qua muziek. Tekstueel brengt men weinig verrassingen en het is duidelijk dat muziek op de eerste plaats staat.

Tracklist
1.Embody the Invisible
2.Ordinary Story
3.Scorn
4.Colony
5.Zombie inc.
6.Paller Anders Visa
7.Coerced Coexistence
8.Behind Space '99
9.Insipid 2000
10.The New World

Score: 71 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 25 november 2002

Koop dit album in

Meer In Flames:

[ Terug naar de Album Reviews ]

In Flames - Colony
Reactie van Een_Metalfan op 25-11-2002 om 19:06u
Score: 70 / 100

Tegenvallend In flames album. Prefereer 'Whoracle' en 'The Jester race' Kristof

In Flames - Colony
Reactie van Een_Metalfan op 17-05-2004 om 21:03u
Score: 75 / 100

Best een plesant plaatje hoor. In ieder geval wel beter dan reroute, die zuigt hier en daar toch een beetje ezelkloten. Die nieuwe is weer wel vet eigenlijk.

In Flames - Colony
Reactie van Een Metalfan op 16-11-2006 om 18:35u
Score: 85 / 100

Man tog dat is gwn een van de beste In Flames albums!!!

In Flames - Colony
Reactie van m/ op 19-03-2010 om 23:29u
Score: 92 / 100

niet mee eens hun beste album in mijn ogen. en ordinary story is de bijdrage van in flames aan mijn top 5 aller tijden. maar ik moet zeggen dat in flames duidelijk nog altijd de beste zijn qua lyrics!

In Flames - Colony
Reactie van krieco op 16-08-2011 om 12:15u
Score: 90 / 100

Toch wel een heel goed album hoor.
Maar je moet, zoals eigenlijk met alle In Flames albums, wat doorbijten.
Odinary Story vind ik zelfs één van de betere tracks (zoo melancholisch sfeertje in dat nummer) samen met Zombie Inc. (wat een groove, wat mooie leads).
Toegegeven er staan mss 2 mindere tracks op maar minder in geval van In Flames steekt zowiezo boven het gemiddelde uit. ;-)