Enquête

Wat is jouw favoriete studio-album uit november 2021?

Archgoat – Worship The Eternal Darkness
Black Label Society – Doom Crew Inc.
Bullet For My Valentine – Bullet For My Valentine
Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I
Crazy Lixx – Street Lethal
Cynic – Ascension Codes
Der Weg Einer Freiheit – Noktvrn
Exodus – Persona Non Grata
Gov't Mule – Heavy Load Blues
Hemelbestormer – Collide & Merge
Hypocrisy – Worship
In Mourning – The Bleeding Veil
Khemmis – Deceiver
Lock Up – The Dregs Of Hades
Lordi – Superflytrap / Lordiversity
Negură Bunget – Zău
Obscura – A Valediction
Omnium Gatherum – Origin
Proscriptor McGovern's Apsû – Proscriptor McGovern's Apsû
Rhapsody Of Fire – Glory For Salvation
Stormkeep – Tales Of Othertime
Swallow The Sun – Moonflowers
Unleashed – No Sign Of Life
Voices – Breaking The Trauma Bond
een ander album uit november, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 06-01-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anders "Andy" Johansson (Diablo Swing Orchestra) - 43
  • Freddy Persson (Nostradameus) - 45
  • Randy Rhoads (Ozzy Osbourne)† - 65
  • Tim Roth (Into Eternity) - 46

Vandaag overleden:
  • Huddie "Lead Belly" Ledbetter - 1949
Review

Slidhr - Demo 2006
Jaar van release: 2006
Label: Debemur Morti Productions

Slidhr - Demo 2006

Dat Debumur Morti Productions de laatste jaren erg goed bezig is met het aantrekken van leuke bands, moge duidelijk zijn. Eén van die bands is het Ierse Slidhr, waarvan in 2006 hun eerste release, de demotape die ik nu bespreek, uitkwam. Slidhr is een eenmansband die wordt gevormd door Gast, beter bekend van het Zweedse Myrkr, waar hij ook alle instrumenten voor zijn rekening neemt. Met Slidhr hebben we voor het eerst ook zijn zang te horen gekregen en het totaalplaatje mag er zijn.

De welbekende vooroordelen over eenmansbands gaan al bij de eerste noten van The Serpent’s Hold de deur uit. Met een waanzinnige krijs opent Gast een erg pakkend stukje black metal. De sfeer is behoorlijk duister en de muziek is lekker fel en opzwepend, door de aanstekelijke melodieën en het tempo. Als het tempo even verhoogd wordt, wat regelmatig gebeurt, zit je even op het puntje van je stoel door de razernij die er tevoorschijn komt. Het contrast tussen de zang en muziek is groot, wat bij mij op veel waardering kan rekenen, omdat het bij mij het gevoel van snelheid en intensiteit vergroot. De productie is een beetje rommelig en sluit daarmee uitstekend aan op de muziek.

Ondanks de postieve kanten aan Demo 2006, zijn er ook een aantal minder positieve punten te benoemen. Eén van die punten is de formule die Gast gebruikt in zijn muziek. Hoewel subliem uitgewerkt, neigt het toch een beetje naar een standaardformule; er gebeurt weinig spectaculairs. Een tweede punt van kritiek is klein gebrek aan afwisseling. The Serpent’s Hold is een heel afwisselend en spetterend nummer, maar Gast weet dit niveau niet vast te houden. Vanaf Horn Of Ruin zakt het niveau een beetje in en wordt er teveel ingeleverd op het gebied van pakkende melodieën en afwisselend rustige stukken en felle uitschieters, al trekt dit op Scorn Of The Old Ghost een klein beetje weer bij.

Goede en minder goede punten tegen elkaar afwegend, kan gesproken worden van een geslaagde demo. Slidhr heeft inmiddels zijn tweede release uit, dus mocht je na deze demo nog zin in meer hebben, geef die dan ook eens een kans.

Tracklist:
1. The Serpent’s Hold
2. Horn Of Ruin (mp3)
3. Scorn Of The Old Ghost

Score: 75 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 15 januari 2008

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.