Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Nightmare - Genetic Disorder
Jaar van release: 2007
Label: Regain Records

Nightmare - Genetic Disorder

In 2005 kreeg ik met The Dominion Gate van het Franse Nightmare een aangename verrassing voorgeschoteld. Duistere power metal met bovengemiddeld goede zang van Joe Amore, gastbijdragen van Sander Gommans en Floor Jansen (After Forever) en een uitstekende productie maakten samen een erg goede plaat die me absoluut nieuwsgierig maakte naar meer. Nu dan, zou Genetic Disorder zijn voorganger overtreffen?

Nightmare heeft zijn zaakjes duidelijk nog steeds op orde. Joe Amore zingt een stuk agressiever en zelfs beter dan op het voorgaande album, terwijl het songmateriaal ook flink verbeterd is. Een stuk minder catchy, maar in ieder geval flink gevarieerd en erg stevig. Traditionele heavy metal met Iron Maiden leads worden afgewisseld met furieuze stukken waarbij Megadeth en (het laatste album van) Symphony X ook als namen te binnen schieten.

Vooral het epische vervolg The Dominion Gate (Part II), het furieuze, tot headbangen aanzettende nummer Forsaken Child en het spetterende Dawn Of Darkness sluitstuk waar alle afzonderlijke capaciteiten van de bandleden het best tot hun recht komen zijn absolute pareltjes. Het enige minpunt (wat eigenlijk niet echt een minpunt is), is dat de productie dermate zwaar en dichtgesmeerd is, dat er geen ruimte is voor enige subtiliteit in het geluid. Dit zorgt er echter wel voor dat de nummers lekker ‘in your face’ klinken.

Genetic Disorder is voor de mensen die op het vorige album nog genoten van de wat orkestrale arrangementen misschien een stap achteruit, de mensen die uit hun dak gaan van power metal die echt ‘power’ bevat en blij zijn met zangers die klinken alsof Dio een ‘verhardingskuur’ heeft ondergaan, raad ik de nieuwste Nightmare dan ook nog vlak voor het einde van 2007 aan!

Tracklist:
1. Nothing Left Behind
2. Battleground For Suicide
3. Queen Of Love & Pain
4. Conspiracy
5. Leader Of The Masquerade
6. Final Procession
7. The Dominion Gate (Part II)
8. The Winds Of Sin
9. Forsaken Child
10. A Thrill Of Death
11. Wicked White Demon
12. Dawn Of Darkness

Score: 83 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 20 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]