Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Mystic Prophecy - Satanic Curses
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records
Mystic Prophecy - Satanic Curses
Na een aantal vrij goede doch doordeweekse heavy metal platen wist het Duits/Griekse Mystic Prophecy keihard te overtuigen met het overdonderende Savage Souls. Die snijdend harde power metal plaat uit 2006 wordt echter even prettig overtroffen door dit duistere Satanic Curses.

Wat we krijgen is opnieuw snoeiharde power metal in optima forma. De nodige Bay Area thrash riffs (vooral Forbidden) die hier en daar opduiken geven dan ook nog eens de benodigde schop onder de kont. Hier lust ik de laatste jaren wel pap van, vooral omdat Duitse bands normaal altijd kiezen voor de veilige platgetreden 'true' metal paden. Als iets verdomme true is, dan is het deze keiharde stomp in het gezicht wel. In tien retestrakke eigen composities en een aardige cover van Black Sabbath's Paranoid maakt de band rond zanger Roberto Dimitri Liapakis en bassist Martin Albrecht meer dan duidelijk springlevend te zijn. De muziek klinkt fris en op bepaalde momenten zelfs behoorlijk extreem. Liapakis is misschien niet de meest zuivere zanger die bestaat, maar zijn rauwe snerpende stem overtuigt zeker wel. Alsof dat niet genoeg is krijgen we in opener Back from the Dark ook nog wat forse grunts over ons uitgekotst. Het motto van Liapakis blijkt over de gehele linie veelzijdigheid en spontaniteit en daarmee slaagt hij met vlag en wimpel.

Zoek je spetterende metal gegoten in een fantastische productie, dan hoef je niet verder te zoeken. Wanneer je de sporadische typisch Duitse refreintjes voor lief neemt, ontdek je een ware knaller. Gierend, knarsend en knallend. Dat zijn de sleutelwoorden voor dit in prachtige hoes gestoken album. Op naar de platenboer en kopen deze parel.

Tracklist
1. Back from the Dark
2. Sacrifice Me
3. Dark Forces
4. Satanic Curses
5. Evil of Destruction
6. Demons Blood
7. Damnation
8. Rock the Night
9. We Will Survive
10. Grave of Thousand Lies
11. Paranoid (Black Sabbath cover)

Score: 90 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 9 november 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]