Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

October File - Holy Armour From The Jaws Of God
Jaar van release: 2007
Label: Candlelight Records
October File - Holy Armour From The Jaws Of God
Met Holy Armour From The Jaws Of God komt er weer eens album langs dat verbaast. Vragen in de stjil van tv-presentator Jambers als ‘wie zijn ze?’, ‘waarom doen ze dit?' en ‘waar komen ze vandaan?’ ontstaan spontaan in mijn hoofd. En dat wil zeggen dat October File mij nieuwsgierig heeft gemaakt en dat is uiteraard een heel goed teken.

Het kwartet verwijst zelf naar bands als Killing Joke, Ministry en Prong om hun invloeden aan te tonen. En deze jonge Engelse band luistert duidelijk ook graag naar harde stonerrock en ook experimentele soundtracks zijn de heren vast niet vreemd. Killing Joke frontman Jaz Coleman (tevens multi-instrumentalist, acteur en officieel in dienst zijnde klassiek componist) vond de muziek erg spannend en besloot dus gewoon het nieuwe October File album Holy Armour From The Jaws Of God in te zingen. Een goede zaak want deze 48-jarige man schreeuwt de longen uit zijn lijf om de songs wat extra cachet te geven.

De muziek valt niet zo makkelijk te omschrijven, maar ik kan wel zeggen dat het geheel vrij donker is en niet zou misstaan als de soundtrack van een film noir. Maar langs de andere kant zijn de songs ook zeker niet abstract, maar vrij concreet en direct. Dit alles maakt dat Holy Armour From The Jaws Of God een raadselachtig en boeiend album is geworden.

Tracklist:
1. A Munitions Crusade
2. My Magnificent Circus
3. High Octane Climate Changer
4. Another Day
5. Hallowed Be Thy Army
6. Friendly Fire
7. Blood And Sweat
8. The Sun Never Sets
9. Religion?
10. So Poor

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 31 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

October File - Holy Armour From The Jaws Of God
Reactie van Municipal Beeste op 09-11-2007 om 21:29u
Score: 80 / 100

Ik heb me ook laten overhalen tot aanschaf en ik zie deze cd nog mooi groeien de komende tijd, 't is eens iets anders dan snelle thrash hehe.