Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Devian - Ninewinged Serpent
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
Devian - Ninewinged Serpent
Het vertrek van zanger Erik "Legion" Hagstedt bij Marduk wordt door velen nog altijd gezien als een forse aderlating voor die band. Hoewel de band hele goede zaken verricht met opvolger Mortuus, was het toch Legion die de bekendste albums van zijn karakteristieke vocalen voorzag. Stemproblemen maakten echter een einde aan de vocale kwaliteiten van de man binnen Marduk en enige tijd later werd het vertrek aangekondigd.

Legion duikt dan nu weer op samen met ex-Marduk houthakker Emil Dragutinovic en enkele anderen met dit debuut van Devian. De stemproblemen zijn kennelijk verholpen, want Legion klinkt ongekend bruut. Hij zoekt zijn heil ditmaal meer in de lagere regionen, maar in de meest gewelddadige passages krijgen we de oude vertrouwde keelklanken weer over ons uitgekotst. Hoewel de vocalen op zich al een traktatie vormen, mogen we de rest van de muziek zeker niet vergeten. Deze heren hebben namelijk een uitstekend album in elkaar gezet. Extreme black metal, woeste thrash en licht melodieuze Zweedse death elementen gaan hand in hand en smelten samen tot een prachtig geproduceerd totaalgeluid.

De smaakvol gecomponeerde nummers hebben eigenlijk alles in zich wat extreme metal zo ongekend intens maakt. Zo opent het vlammende Scarred met een pakkende thrash passage, waarop men vervolgens overschakelt naar lomp beukende death metal. Alle extreme varianten van metal komen wel voorbij en het is knap dat men in de tien nummers niet vervalt in geforceerd knippen en plakken.
Het lekkere Gemini is the Snake is bijvoorbeeld opgebouwd uit een aantal bloedstollende thrash death riffs, maar dankzij de toevoeging van enkele melancholische passages is er onmiskenbaar een black metal inslag aanwezig.

Een uiterst geslaagd album is dit absoluut te noemen. Zeker geschikt voor de liefhebbers van de betere extreme metal. Het spel is strak, de productie uitstekend en het niveau van de composities is behoorlijk hoog. Legion en Emil laten hun oude rupsbanden weer eens rollen en verwoesten alles wat op hun pad komt. Het is de heren gegund.

Tracklist
1. Serenade For the Fallen
2. Dressed In Blood
3. Heresy
4. Scarred
5. Suffer the Fools
6. Fatalist
7. Gemini Is the Snake
8. Instigator
9. Remnant Song
10. Ninewinged Serpent

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 22 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 22-10-2007 om 18:46u

Fuck, dit moet ik horen

Reactie van Belphegor op 22-10-2007 om 20:48u
Score: 60 / 100

Legion heeft zijn ziel verkocht. Hij heeft toegegeven aan die flauwe, mierzoete melodische death metal. Het moet zeker niet hetzelfde klinken als Marduk, maar ik had van deze man toch wat meer ballen verwacht...

Reactie van Dennis op 22-10-2007 om 21:37u

Legion een betere zanger dan Mortuus? Laat me niet lachen. Het ontslag van Legion is het beste wat Marduk kon overkomen. Marduk klinkt weer en het imago is ook weer stukken beter. Tevens heeft hij niet de beste platen ingezongen. Dat zijn naarmijn mening nog steeds Those... en Opus...

Reactie van Jeroen op 22-10-2007 om 21:44u

ik lees alleen bekendst, nergens beste

Reactie van metalhead666 op 17-01-2008 om 12:36u
Score: 90 / 100

Heerlijke plaat, wat mij betreft toch een van de betere van 2007.
Voorzien van een rauwe productie en fenomenaal artwork.
KOPEN die hap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van tankard op 13-07-2009 om 12:06u
Score: 89 / 100

ik vind legion zijn nieuwe band heel goed (god dethroned neigende muziek),vond alles van marduk met hem intressant zonder hem niet,buiten dark endless(mijn favo marduk album!)
meer dan zijn geld waart dit album