Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Devian - God To The Illfated
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
Devian - God To The Illfated
Daverend, verpletterend, vernietigend! Allemaal sleutelwoorden die van toepassing zijn op het nieuwe werkstuk van Legion en zijn bende. De voormalige zanger van Marduk poept er opnieuw een uitstekend werkstukje uit, dat is zeker. De cd is net weer wat beter dan het toch al niet misselijke debuut.

De plaat is tot de rand toe gevuld met tien dampende composities, die qua stijl allemaal balanceren tussen melodieuze death metal, thrash en sinistere black metal. Dankzij de formidabele productie luistert de plaat ook nog eens heerlijk weg. Liefhebbers van het oude materiaal van Marduk zullen de muziek wellicht wat te gladjes vinden, maar eigenlijk moet men niet zeuren. Legion bewijst nog altijd over een immens brute strot te beschikken en van de sleet die er enkele jaren geleden op leek te zitten is niets meer te merken.

Laat je meevoeren door een duistere rampestamper als Saintbleeder, of het melodieuze When The Vultures Have Left. Het is allemaal minder bruut dan de welbekende Zweedse panzerdivisie, maar muzikaal is dit veel interessanter. De muziek is smakelijk ingekleurd met allerlei duistere melodieën en woeste thrashriffs. Daarnaast spettert alles kraakhelder uit de speakers. Helemaal niets mis mee!

Tracklist
1. Mask Of Virtue
2. Assailant
3. The Unspoken
4. Saintbleeder
5. I'm The Pariah
6. God To The Illfated
7. Summerdeath
8. South Of Halo
9. Awaiting Doom
10. When The Vultures Have Left

Score: 86 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 5 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Grafhoer op 05-12-2008 om 12:21u

Legion en inmens brute strot.......?
Wel eens live gezien?

Reactie van Cataclysm Child op 06-12-2008 om 01:23u

Ja, diens stem is lang niet meer wat het geweest is.

Reactie van Jeroen op 07-12-2008 om 01:11u
Score: 86 / 100

Jullie hebben helemaal gelijk. Live was hij op het eind bij Marduk niets meer. Maar momenteel klinkt hij weer stukken beter, vooral op plaat. Ik heb Devian nog niet live mogen aanschouwen, dus daarover heb ik nog geen mening.

Reactie van Jojo op 01-02-2009 om 12:32u

Idd, absoluut mega fan van legion altijd geweest. Voor het eerst gezien in Rotterdam toen 'Heaven Shall burn' net uit was. WOWOWOWOW..... inmiddels Marduk keer of 7 gezien, maar de laatste keer met Legion was ik er echt klaar mee... zijn stem is helaas helemaal naar de kl*te. Even op youtube naar Devian live van 2008 gezocht, vlgs mij is het inmiddels weer het zelfde tijdens de concerten.. Ik zou zeggen... geniet van de plaat, maar ga je genot live bij andere bands zoeken...