Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Ava Inferi - The Silhouette
Jaar van release: 2007
Label: Season of Mist
Ava Inferi - The Silhouette
Ook in zonnige oorden weet men treurnis en droefheid om te zetten in prachtige muziek, zo bewijst het Portugese Ava Inferi. Debuutalbum Burdens uit 2006 kon al rekenen op lovende kritieken en nu is het de beurt aan het nieuwe album The Silhouette om diezelfde lof in ontvangst te nemen. Een aantal bandleden heeft al enige ervaring in de muzikale metal wereld. Zo is zangeres Carmen Simoes ook lid van Aenima en Poetry of Shadows en heeft zij het album Under The Moonspell van Moonspell opnieuw ingezongen. Gitarist en tevens brein achter de band is niemand minder dan Rune Erikson, die weer bekend is van Mayhem.

Ava Inferi omschrijft zichzelf als gothic/doom metal en laat meteen zien dat de grens tussen doom metal en gothic metal erg moeilijk te onderscheiden is. Persoonlijk vind ik het meer doom metal, al was het alleen maar vanwege het melancholische gevoel dat ik krijg na het luisteren van deze plaat. Ava Inferi doet mij denken aan Draconian en in mindere mate aan (het oudere werk van) Tristania.

Twee troeven heeft Ava Inferi in haar bezit: een fenomenale zangeres en meeslepende melodieën. Samen zorgt dit voor emotionele en verrassende muziek. Zangeres Carmen gebruikt haar stem op verschillende manieren en laat haar talent vooral horen in het laatste nummer Pulse Of The Earth. Het slot van dit nummer zorgt voor kippenvel! Dat gevoel wordt in Pulse Of The Earth nog eens versterkt door de minimale muzikale begeleiding die doet denken aan muziek in de kerk.

De andere acht nummers zijn stuk voor stuk juweeltjes op hun eigen manier. Een korte impressie: twee Portugese nummers, hysterisch gelach in The Abandoned en knapperend vuur in Danca Des Ondas. Ava Inferi heeft dit alles gemengd tot The Silhouette. Sterk album!

Tracklist:
1. Danca Das Ondas
2. Viola
3. The Abandoned
4. Oathbound
5. The Dual Keys
6. Wonders Of Dusk
7. La Stanza Nera
8. Grin Of Winter
9. Pulse Of The Earth

Score: 89 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 16 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ava Inferi - The Silhouette
Reactie van MDB op 04-01-2008 om 18:18u
Score: 95 / 100

Na het ter ziele gegane The 3rd and The Mortal ben ik verheugd om Ava Inferi te mogen verwelkomen. Schitterend werkje en werkt optimaal in een pikdonkere kamer op hoog volume. Laat deze nog wat doorgroeien en de beste plaat in dit genre (3rd and the Mortal - Tears Laid in Earth) zal naar de kroon gestoren worden.

Hails !