Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

C-187 - Collision
Jaar van release: 2007
Label: Mascot Records
C-187 - Collision
Voormalig Pestilence held Patrick Mameli heeft met C-187 een nieuwe band uit de grond gestampt. Hij vroeg en kreeg hulp van twee geweldige muzikanten, namelijk drummer Sean Reinert (Cynic, Death) en bassist Tony Choy (Cynic, Atheist). Elke metalliefhebber verwacht dan dat het debuut van C-187 vol zou staan met technische old school death metal, maar Mameli wilde absoluut niet in herhaling vallen en heeft gewoon zijn eigen ding gedaan zonder concessies te maken.

Patrick is gefascineerd door Amerikaanse politie reality shows en heeft tevens altijd al naar de meer agressieve vorm van gangsta rap geluisterd. Het drukke en opgefokte van deze beide zaken heeft hij geprobeerd te verpakken in korte en catchy metalsongs. En we moeten toegeven dat dit volledig is gelukt. Je kunt de stijl misschien nog het best omschrijven als moderne metal die op prachtige wijze wordt vertolkt.

De beste zet van heer Mameli vind ik echter de keuze om Tony J.J. de songs te laten inzingen. Deze Zweed bewees in het verleden al met B-Thong en het helemaal geweldige Transport League dat hij een van de beste nieuwe metalzangers is. Hij schreeuwt, blaft en kwijlt als een dolle hond en weet uitstekend de ideeën van Mameli te vertolken.

Collision is absoluut niet wat je zou verwachten en tevens zullen veel metalfans dit maar niets vinden. Maar ik zelf ben helemaal verslingerd aan de veertien verslavende songs. En ik maak me dan ook kwaad over alle recensies op internet die deze plaat tot de grond toe afbranden en scores als 2/10 uitdelen. Knee Deep in this shit now!

Tracklist:
1. Collision
2. Cruisin' 4 A Bruisin'
3. Roadblock (D.O.A.)
4. Drugged And Mugged
5. Stalker
6. Murda
7. Homicide
8. P.C.P. (Murda In Ma Head)
9. Rip Deal
10. Sidewalk Chalk
11. Knee Deep In
12. Life Is Dead
13. Strapped With Heat
14. New Territory

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

C-187 - Collision
Reactie van Ruud op 29-08-2007 om 10:50u

Ik vind het juist een bijzonder slechte zet om Tony J.J. als zanger te kiezen. Muzikaal is het sterk, maar ik had Mameli liever zelf horen zingen. Verder is een 2 uit tien punten inderdaad veel te weinig.

C-187 - Collision
Reactie van Rinus op 29-08-2007 om 23:16u

Ben benieuwd. Vond pestilence altijd een goede band. Volgens mij heeft patrick nog op enkele demo's gezongen. mijn voorkeur ging wel naar martin van drunen op vocals.

C-187 - Collision
Reactie van Mr Brownstone op 30-08-2007 om 00:29u
Score: 8 / 100

Ik ben het geheel met de recensent eens. Mensen, kap gewoon eens met de eeuwige vergelijkingen met Pestilence en geef C-187 een eerlijke kans en geloof me, deze plaat is een van de juweeltjes van dit jaar. Tegendraads, origineel en vooral lekker engergiek, wat wil je nog meer van een goede metalplaat?