Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Becoming the Archetype - The Physics of Fire
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
Becoming the Archetype - The Physics of Fire
The Physics of Fire is het tweede album van Becoming the Archetype en hun eerste album op het Century Media label. Met hun debuut, Termination Damnation, ben ik nog niet bekend maar daar ga ik na het beluisteren van dit album zeker verandering in brengen. The Physics of Fire is namelijk een heel aangename verrassing.

Voor de mensen die Becoming the Archetype niet kennen, de band komt uit Atlanta en is zoals gezegd met The Physics of Fire aanbeland bij hun tweede album. Men speelt een vrij brute, maar experimentele en melodieuze, vorm van deathmetal die naast de bekende deathmetalingredienten afgewisseld wordt met sfeervolle, af en toe vrij jazzy, piano intermezzo’s en cleane vocalen. Gelukkig zonder daarin teveel als Opeth te gaan klinken. Hoe dit dan wel te beschrijven? Een band als Between The Buried And Me komt in me op, alsmede een ge-Amerikaniseerde versie van Akercocke, terwijl er ook regelmatig aan Edge of Sanity wordt gerefeerd.

De productie is moddervet en helder, de muzikanten weten stuk voor stuk wat ze aan het doen zijn en vooral de gitaristen vallen regelmatig op een positieve manier op. Kortom, dit is een heerlijk, afwisselend album dat mensen die geïnteresseerd zijn in experimentele deathmetal zeker moeten checken.

Tracklist:
1. Epoch of War
2. Immolation
3. Autopsy
4. The Great Fall
5. Nocturne
6. The Monolith
7. Construct and Collapse
8. Endure
9. Fire Made Flesh
10. Second Death
11. The Balance of Eternity

Score: 85 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 4 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Volvagia89 op 21-08-2007 om 14:47u
Score: 95 / 100

een van mijn favoriete albums ooit.
Terminate Damnation is imo nét iets beter, maar The Physics of Fire is veel melodieuzer.
topalbum \m/

Reactie van Timebomb op 09-11-2007 om 22:28u
Score: 93 / 100

Als je wilt dat je buren gaan verhuizen, moet je zeker dit album ff opzetten en volume helemaal opendraaien. Knallen met die handel. Deze schijf beukt erin, maar klinkt bij vlagen toch heel melodieus. Gatverdamme, wat klinkt dit toch lekker.

Absolute aanrader dus !