Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Lost Eden - Cycle Repeats
Jaar van release: 2007
Label: Candlelight Records
Lost Eden - Cycle Repeats
Knap persoon die binnen 20 seconden vijf Japanse bands op kan noemen. Tuurlijk, dat Japanners echte metalliefhebbers zijn wisten we allang. En dat er in een land met zoveel inwoners een hoop getalenteerde bands zijn is ook geen nieuwtje. Alleen zijn er zo verdomd weinig bands die buiten de eigen landsgrenzen doorbreken. Of dat Lost Eden wel gaat lukken moeten we nog maar even afwachten. Met Cycle Repeats zitten ze in ieder geval op het juiste pad.

In Flames, Trivium en Soilwork zijn drie bands waar deze Aziaten gemakkelijk mee vergeleken kunnen worden. In acht nummers (Seed is slechts een intro en Sandglass een instrumentaal intermezzo in Aziatische stijl, dat eigenlijk niks op deze plaat te zoeken heeft) maakt Lost Eden duidelijk waar het voor staat. De moderne melodieuze thrash knalt werkelijk je luidsprekers uit. Krachtige gitaarriffs worden aangevuld met de sterke zang van Norio, die over een prima strot beschikt en soms wel een beetje doet denken aan Matt Heafy van Trivium. De nummers worden goed opgebouwd en af en toe hoor je nog synthesizer geluiden die zorgen voor een extra dimensie.

De originaliteitprijs hoeft Lost Eden niet te verwachten. Toch kan ik niet anders dan concluderen dat Cycle Repeats een aangename kennismaking is. Een sterke plaat dus, die ook buiten Japan zeker een kans van slagen heeft.

Tracklist:
1. Seed
2. Squeeze
3. Equation 999
4. Forsaken Last
5. Time Damages Me
6. Sandglass
7. Black Report
8. Planetoid
9. Story And Reality
10. Before Burning To Ashes

Score: 82 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 13 juli 2007

Koop dit album in

Meer Lost Eden:

[ Terug naar de Album Reviews ]