Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Jaar van release: 2000
Label: SPV / Steamhammer Records
Demons & Wizards - Demons & Wizards
Het werd in 1998 al verkondigd, voor het maken van Iced Earth's 'Something Wicked This Way Comes' en Blind Guardian's 'Nightfall in Middle-Earth'.
Maar nu is hij er... Het project tussen Jon Schaffer (Iced Earth) en Hansi Kürsch (Blind Guardian)!

Schaffer doet meer het heavy werk, en Kürsch levert het progressieve gedeelte. Zoals we van beide heren gewend zijn, gaan hun teksten over Middeleeuwse en voor-oorloogse verhalen. Wat kan je dan onder andere verwachten op deze CD? Een donkere conversie van het wereldberoemde verhaal van de rattenvanger van Hamelen in het nummer 'the Whistler' ("...All your childeren went astray. Pay the price for ignorance. Praise the glorious race of rats..."), een verhaal die afspeelt tijdens de kruisiging van Jezus ('Poor man's crusade'), en de val van Uther Pendragon's koninkrijk ('Winter of souls') in de middeleeuwen. En de muziekstijl? Ruig, hard, en vele riffs.
Kortom: de muziek van Iced Earth, de teksten van Blind Guardian en de zang van Hansi Kürsch zelf. Elk nummer heeft zijn eigen -donkere- stijl, en roept een denkbeeld op van de donkerste tijden uit de geschiedenis.

Een bijpasselijk extraatje voor fans van Iced Earth is dat de tekenaar en inkter respectievelijk Travis Smith en Danny Miki (Todd McFarlane studio's, Spawn) voor de cover hebben gezorgd. Greg Capullo (Spawn, the Creech) heeft dit eerder gedaan voor Iced Earth voor de covers van beide 'Something Wicked This Way Comes' en 'the Dark Saga' (Spawn conceptalbum).
Als je deze CD een aantal malen beluistert, zal je toch wel een thema ontdekken, in de vorm van een donkere (denk)sfeer. Zeker met het geweldige, akoustische, en zowaar zelfs dramatische ballad 'Fiddler on the green' hebben de heren Schaffer en Kürsch een immens project en een geweldige CD uitgebracht, die een zeldzame 10 verdient! En als je me nu excuseert, ga ik de CD nóg eens opnieuw draaien...

Index:
I. Rites of passage
II. Heaven denies
III. Poor man's crusade
IV. Fiddler on the green
V. Blood on my hands
VI. Path of glory
VII. Winter of souls
VIII. the Whistler
IX. Tear down the wall
X. Gallows pole
XI. My last sunrise
XII. Chant

Score: 97 / 100

Reviewer: Slayer
Toegevoegd: 26 juni 2001

Koop dit album in

Meer Demons & Wizards:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Reactie van Een_Metalfan op 27-09-2002 om 17:52u
Score: 98 / 100

Met de beoordeling ben ik het helemaal eens, geweldig album. en dan is het nummer Heaven Denies nog niet eens genoemd (kickass!). Maarre... crusade=kruistocht, dus met Jezus' kruisiging heeft dat weinig te maken..

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Reactie van Een_Metalfan op 01-12-2002 om 19:00u
Score: 100 / 100

.................................................................................................................... (Sprakeloos)

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Reactie van Wit op 12-11-2003 om 00:27u
Score: 95 / 100

Heerlijk album. Een klassieker in de Metal. Ik vind dit album beter dan wat Iced Earth en Blind Guardian apart hebben gemaakt. Dit is een zeldzaam goede samenwerking!!!

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Reactie van Een_Metalfan op 08-02-2005 om 21:20u
Score: 99 / 100

Absoluut GE-WEL-DI-GE cd. Ik heb niks toe te voegen aan de recensie. Eén van m'n all-time favourites. Laat het 2e album maar komen!

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Reactie van B. op 14-03-2006 om 12:56u
Score: 97 / 100

Just Great!!!

Demons & Wizards - Demons & Wizards
Reactie van tankard op 09-10-2008 om 13:31u
Score: 94 / 100

heel sterk