Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Welkin - The_Origin
Jaar van release: 2007
Label: Shiver Records
Welkin - The_Origin
De Belgische Shiver Records lijkt de messen dit voorjaar flink geslepen te hebben want eind maart vuurde dit label een dubbele salvo vol deathmetalgeweld richting de nietsvermoedende zieltjes, en zo schoten Moker en Welkin uit de loop, gericht op u en mij. Niet heel vervelend, dat zult u aan de hand van de Moker-bespreking wellicht wel vatten. Inmiddels is ook Welkin hier aangemeerd voor een keurronde en ik kan u bij deze al verklappen, ook Welkin komt zonder kleerscheuren uit de metalscan.

De opvolger van het debuut Angel Inside is namelijk op alle fronten op z`n minst goedgekeurd. The_Origin is een cd die u wel door fatsoenlijke speakers moet consumeren, want deze brengen de bandkwaliteiten het best tot hun recht. Welkin is een band die het met name moet hebben van het zware geluid (zwaar, lomp, massief) en de afwisselende vocalen, want op The_Origin wordt Demis bijgestaan door een hele rits hulppieten, waaronder Svencho van Aborted. De inhoud van de nummers varieert van redelijk tot goed daar er voor mijn gevoel vrij veel van hetzelfde wordt gespeeld en ook het tempo van de cd is redelijk constant. Iets sneller dan mid-tempo, maar het is geen hurricane die u abrupt zal scalperen.

Wat mij betreft had er iets meer creativiteit en variatie in de nummers verwerkt mogen worden want met de geluidsbenadering die Welkin boven water weet te halen zou dat betekenen dat u de huid van de oren wordt gestroopt en uw oren tot een pingpongballetje worden gekneed. The_Origin haalt dat niveau nog niet, maar zit er ook niet ver vandaan, want deze cd blijft verder een prima gasbrander die alvast wel de nodige gaatjes in de oren perforeert.

Tracklist:
1. Loki
2. Chapters
3. Downfall
4. Cynical Breath
5. Rites
6. The Weary
7. Heartstorm
8. Wretched
9. The Throne

Score: 72 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 12 juni 2007

Koop dit album in

Meer Welkin:

[ Terug naar de Album Reviews ]