Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

Bolt Thrower - Those Once Loyal
Jaar van release: 2005
Label: Metal Blade Records
Bolt Thrower - Those Once Loyal
Een Bolt Thrower-album is in feite het muzikale equivalent van een Clint Eastwood-film: steeds dezelfde elementen keren terug, maar het wordt zó goed en degelijk uitgevoerd dat het trucje iedere keer weer werkt. Laat het - alweer achtste album in de carrière van de band - wezenlijke vernieuwingen horen ten opzichte van zijn voorganger? Ben je gek! Is Those Once Loyal daarom een slecht album? Absoluut niet.

De logge, groovende death metal van deze Britten staat namelijk nog altijd als een huis. De basis blijft hetzelfde: trotse drumpartijen, een aan alle kanten ronkende basgitaar en krachtig gitaarwerk. De verschillen zitten hier in de details, bijvoorbeeld de uitstekende, transparante en toch loodzware productie. Ook groeit de band nog steeds in compositorisch opzicht. Met name nummers als opener At First Light , Entrenched en Last Stand of Humanity klinken ijzersterk door hun pakkende riffs en knallende dubbelbass.

Liefhebbers van goed gespeelde, lompe death metal die niet vies zijn van de nodige logge midtempo-passages kunnen dan ook blindelings toehappen, evenals de fans van de vorige albums. De (mooi vormgegeven) digipack bevat overigens nog een bonustrack in de vorm van Symbol of Eight Laat deze tank nog maar wat jaartjes doorrollen!

Tracklist:
1. At First Light
2. Entrenched
3. The Killchain
4. Granite Wall
5. Those Once Loyal
6. Anti-Tank (Dead Armour)
7. Last Stand Of Humanity
8. Salvo
9. When Cannons Fade

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 5 juni 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Bolt Thrower - Those Once Loyal
Reactie van Een Metalfan op 15-06-2007 om 10:48u

he! tof dat deze ook nog besproken is! ik vind het een mooi plaatje. en leuke review!

Bolt Thrower - Those Once Loyal
Reactie van Mario op 30-01-2013 om 15:33u
Score: 85 / 100

Hele goede plaat, reviewer noemt o.a. drie sterke tracks, ik wil daar graag het laatste nummer When Cannons Fade nog aan toevoegen. Omdat ook het einde van de plaat boeit blijf je hem steeds in zijn geheel draaien.