Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Lana Lane - Secrets of Astrology
Jaar van release: 2000
Label: Limb Music Products
Lana Lane - Secrets of Astrology
Het is een jaar geleden sinds deze CD uitkwam, en daarvoor nog een jaar geleden sinds de prachtige CD 'Echoes from the Ocean' uitkwam.
Wederom slaagt 'the American Queen of Progressive & Symphonic Rock' (zoals de media haar noemt) erin om een prachtige plaat af te leveren. Met medewerking van haar collega's Erik Norlander en Arjen 'Ayreon' Anthony Lucassen is Lana terug in de studio's gewederkeert om haar zangtalenten vast te leggen op band.
Een detail is dat ze deze keer niet zelf de muziek en teksten geschreven heeft, maar Erik Norlander himself. Dit doet misschien af van het geheel, want ze bewees in eerdere releases dat ze ook zelf goed met de pen overweg kan.

Maar nu over de stijl en kwaliteit van de CD 'Secrets of Astrology' zelf. Zijn er vernieuwingen sinds de vorige releases zoals 'Echoes from the Ocean' (1999), 'Queen of the Ocean' (1999) en 'Love is an illusion' (1998)?
Ja en nee. Nog steeds is er dezelfde progressieve stijl te vinden in elk nummer, maar nog steeds is er té veel aandacht besteed aan het instrumentale gedeelte, wat Lana een beetje op de achtergrond zet.. En dat op haar eigen release!
Anderzijds, de intro 'Astrology prelude' geeft een lekkere dromerige sfeer neer, die als openingsnummer dient voor het titelnummer. Deze CD zit vol met ballads, easy-listeners en melodische sfeer-muziek. Hardrock is het niet te noemen. Een kleine regel van uitzondering is het nummer 'Tarot' (met een prachtige gitaarriff van Arjen!) en de bonustrack 'Rhapsody'. Nummers als 'Under the sun', 'Asherah' en 'Long Winter Dreams' zijn gemaakt in dezelfde stijl als van Erik Norlander en Ayreon.
Vind je deze artiesten -the top-, dan zal deze CD een speciaal plekje in je CDrek hebben!

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Slayer
Toegevoegd: 26 juni 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lana Lane - Secrets of Astrology
Reactie van een Metalfan op 24-09-2001 om 15:29u
Score: 80 / 100

Zeker een goeie cd. prachtige stem, lekkere muziek!