Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-06-2020

Lana Lane, Rocket Scientists en Dial
Op 9 april 2007 in Biebob, Vosselaar
Een review door Hans
De Biebob in Vosselaar; op het eerste oog een vervallen winkelpand in een typisch Belgisch dorp. Een zaal waar zo'n 300 man max in zal kunnen. Dat was deze avond toch een stuk minder massaal opgekomen dan verwacht.

Diegenen die niet waren gekomen hebben dan toch echt iets gemist. Voorprogramma Dial had een half uurtje de tijd om het publiek op te warmen maar slaagde daar met hun vreemde sferische klanken eigenlijk niet in. Ik denk dat de aanwezigen ook meer hadden verwacht van de band rond bassist Kristoffer Gildenlöw.

Dan betreedt Rocket Scientists het podium. Van de eigenlijke bezetting zijn daar toetsenvirtuoos Erik Norlander, zanger.gitarist Mark McCrite en Don Schiff (die nog ooit in de band van Elvis speelde !!) op N/S stick. Op drums is daar Ernst van Ee en op sologitaar Peer Verschuren.
Wat volgt is ruim een uur muziek van hoge compositorische kwaliteit, hier en daar sferisch/symphonisch, af en toe flink in de versnelling met het gas er op (zoals bij het titelnummer van hun laatste cd, Revolution Road). Oudere nummers zoals het prima Oblivion Days en Mariner deden het overigens ook prima; voor de gelegenheid werd gastzangeres Lana Lane voor een aantal nummers mede in de spotlights gezet om Mark McCrite vocaal te kunnen ondersteunen.

Rocket Scientists

Na dit opwarmuur een korte pauze, waarna dezelfde band het podium op gaat maar dan als Lana Lane. Dit keer geen samenstelling uit het repertoire maar alle nummers van het album Lady McBeth en dat was écht genieten. De ballads zijn wonderschoon, maar bij beukers als The Dream That Never Ends, Summon The Devil en Keeper Of The Flame kan niemand het lijf stilhouden.

Het is ook tijdens deze nummers dat de beide Nederlanders in de band hun toegevoegde waarde tonen. Ernst kan zijn lusten botvieren en zijn geliefde dubbele bassdrum teisteren, waar Peer Verschuren maar weer eens laat zien dat hij in Nederland op redelijk eenzame hoogte staat als ritmisch en solistisch zeer sterk gitarist

Lana Lane

Afsluiter White Rabbit van Lana's Gemini-album maakt een einde aan deze lange muzikale avond. De aanwezigen hadden met hun komst gelijk, de thuisblijvers hebben echt wat gemist. Ik miste Kelly Keeling, van wie het de bedoeling was om deze tour ook mee te maken, maar dat ging om organisatorische redenen niet door, helaas.

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van een Metalfan op 20-04-2007 om 12:15u


300 max? doe maar het dubbele ;)

Reactie van ZardoZ op 20-04-2007 om 12:56u


Ik heb Lana Lane twee keer live gezien, de eerste keer voor circa 150 man, de tweede keer voor 50 toeschouwers. Ongelooflijk dat zulke goede muziek zo bizar weinig toeschouwers trekt....

Reactie van Willem op 21-04-2007 om 14:32u


Inderdaad onbegrijpelijk dat mensen als Lana Lane en Erik Norlander zo zwaar ondergewaardeerd worden. Zijn pareltjes in hun genre! Over het voorprogramma wil ik ook nog ff iets kwijt: Liselotte... doe de muzikale mensheid een grote lol en ga iets anders doen dan mensen staan te vervelen met je gekweel en gejammer.... jouw talenten liggen duidelijk ergens anders dan het menen te moeten 'musiceren' voor publiek! 'Nuff said!

Reactie van een Metalfan op 05-05-2007 om 21:31u


In Zaandam was het ook zo rustig, niet meer dan 40 man denk ik...