Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Sanctity - Road To Bloodshed
Jaar van release: 2007
Label: Roadrunner Records
Sanctity - Road To Bloodshed
De neo-thrashers van Sanctity stonden onlangs in het voorprogramma tijdens de Europese tour van Trivium. Niet zo verwonderlijk aangezien Trivium-frontman Matt Heafy de band uit North Carolina in hoogsteigen persoon aanraadde bij Roadrunner A&R-man Monte Conner, die de jongelingen vervolgens een contract aanbood.

Wat Sanctity op het debuut Road To Bloodshed laat horen heeft ook zeker wat weg van Trivium. Zo komen er twaalf degelijke moderne thrashnummers langs, waar stuk voor stuk niks mis mee is. Goed opgebouwd, solide riffs en natuurlijk veel gitaarsolo’s. Toch vind ik dat Sanctity niet op het niveau zit om van een revelatie te spreken.

Jared MacEachern heeft een hele behoorlijke thrash-strot en komt in onder andere The Rift Between erg sterk door met wat cleane zang. Toch mag er wel wat meer afwisseling in zijn doorgaans monotone zang komen. Ook de nummers zelf lijken naar mijn smaak net iets te veel op elkaar, waardoor Road To Bloodshed niet zijn hele speelduur blijft boeien.

Laten we vooral niet vergeten dat Road To Bloodshed pas het debuut is van de Amerikanen. Dat de band veelvuldig in haar thuisstaat toerde is goed merkbaar, want qua spelniveau heeft Sanctity zijn zaakjes absoluut op orde. Zorgt de band op de volgende plaat voor een klein beetje meer afwisseling in de zang en de nummers zelf, dan zal een groter publiek hun deel zijn. Want dat voor de kwalitatieve thrash van Sanctity een markt is, staat buiten kijf.

Tracklist:
1. Beneath The Machine
2. Brotherhood Of Destruction
3. Road To Bloodshed
4. Laws Of Reason
5. Billy Seals
6. Zeppo
7. Beloved Killer
8. The Shape Of Things
9. Flatline
10. The Rift Between
11. Seconds
12. Once Again

Score: 75 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 21 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]