Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • 3 februari:
 • Deathstars
 • Halestorm
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
Kalender
Vandaag jarig:
 • Arve Heimdal (Crest Of Darkness) - 51
 • Dan Spitz (Anthrax) - 59
 • Donald Tardy (Obituary) - 52
 • Ilya "Alan" Piyaev (Psilocybe Larvae) - 50
 • Matt Devries (Chimaira) - 45

Vandaag overleden:
 • Geoff Nicholls (Black Sabbath) - 2017
Review

Crescent Shield - The Last Of My Kind
Jaar van release: 2006
Label: Cruz Del Sur Music
Crescent Shield - The Last Of My Kind
Veelzijdigheid qua muzieksmaak is niet geheel onbelangrijk. Zo houd je het interessant voor jezelf en op die wijze ontdek je tevens nog wel eens talent binnen de als maar groter wordende aantallen cd's die per jaar uitkomen. Talent dat zich wellicht stort op progressieve klanken die totaal uniek klinken of wellicht toch weer een band dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van ouderwetse metal, waarin originaliteit volstrekt geen waarde heeft.

Het Amerikaanse Crescent Shield maakt niet bepaald progressieve of moderne muziek. Het is hier nog die ouderwetse power metal. Preciezer uitgedrukt in dit geval betekent dat een mix tussen Europese true metal en de wat zwaardere US power metal. Men schaamt zich niet voor het gebruiken van talloze cliché's en durft zelfs het woord metal weer op te nemen in enkele songteksten. In dat opzicht zou je de band weer origineel kunnen noemen, omdat de schare ouderwetse metalbands er niet veel groter op wordt.

De band bestaat onder andere uit Onward zanger Michael Grant en Destiny's End gitarist Daniel DeLucie. Laatstgenoemde is absoluut de smaakmaker op deze debuutcd, want het gitaarwerk blijft vrijwel de gehele plaat geïnspireerd en boeiend. De man schudt lekkere riffs uit de mouw en patst hier en daar moeiteloos met een heerlijke solo partij.
Qua songwriting en arrangering zit het allemaal wel goed op deze plaat. De nummers zijn stuk voor stuk prettig om naar te luisteren en zonder over echte uitschieters te beschikken weet de band te overtuigen.
Zwakke schakel in het geheel is helaas toch zanger Michael. Van Onward weten we dat hij tot heel wat in staat is, maar hij doet hier niet zoveel met z'n stem. Hij hobbelt keurig mee en laat spontane uithalen of spannende zangescapades achterwege. Opener Above Mere Mortals had beslist meer kunnen knallen dan dat het nu doet. Hoewel de prima gitaarriffs en baslijntjes pompend hand in hand gaan is het allemaal wat saai op het vocale vlak. De zangmelodieën zijn wel oké, maar daar blijft het bij.

Jammer genoeg geldt dat voor de meeste nummers op het album. Muzikaal valt er helemaal niets op aan te merken en men heeft zeker een aantal sterke metal krakers weten neer te pennen, maar de zanger, toch één van de voornaamste factoren weet dan helaas niet helemaal te overtuigen. Dat maakt deze plaat geenzins tot een slechte cd, maar zo blijkt wel dat er meer in dit veelbelovende samenwerkingsverband had gezeten.

Ben je op zoek naar een plaat vol lekkere pretentieloze metalnummers waarin nog lustig wordt gestrooid met opvallend goed gitaarwerk en de kenmerkende snelle passages, dan zou je dit eens moeten gaan luisteren. Zeker geen slechte cd, maar er had wellicht wel meer in gezeten. Positief ben ik echter wel volledig over het mooie comic-achtige artwork van kunstenaar Travis Smith. De liefhebbers weten genoeg.

Tracklist
1. Above Mere Mortals
2. Slaves To The Metal Horde
3. Rise Of The Red Crescent Moon
4. Burn With Life
5. The Last Of My Kind
6. North For The Winter
7. The Path Once Chosen
8. The Great Devoid
9. Unfinished Ashes
10. Await The Champion
11. The Passing

Score: 74 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 28 januari 2007

Crescent Shield - The Last Of My Kind
Reactie van Metalheank op 28-01-2007 om 21:08u
Score: 84 / 100

Ik ben het toch niet helemaal met je eens. Cresent Shield is voor het eerst sinds tijden weer een band met lekker pakkende nummers die zelfs de potentie van klassiekers hebben. Denk maar aan een nummer als Await The Champion of The Passing. Zelf vind ik de zang echt geweldig, staat als een dijk. Ik ben wel met je eens dat het wat meer zou mogen vlammen, maar dat kan ook aan de matige productie liggen.

Crescent Shield - The Last Of My Kind
Reactie van Metalfuel op 28-11-2012 om 11:42u
Score: 85 / 100

Deze band heeft 2 prima albums uitgebracht.

De zanger is er zo een die je of goed vind of niet om aan te horen.
De man is inmiddels overleden RIP.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.