Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2021

Metalium - Nothing To Undo - Chapter Six
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records
Metalium - Nothing To Undo - Chapter Six
Metalium is een vreemde eend in de metal-bijt; een band die elk jaar een cd uitbrengt, eigen ringtones en een eigen strip heeft is bijna niet van deze wereld. Ze hebben qua tours ook al het één en ander achter de rug want populariteit kan ze niet worden ontzegd. Naast de toch prima muziek moet men het ook van de stage-performance hebben, getuige de release van een DVD. Toch brengt de band met de nieuwe cd Nothing To Undo – Chapter SixI een puike metalschijf uit, die qua composities en muzikaliteit aardig in elkaar steekt.

Een metalschijf waarin tempo en melodie elkaar mooi doorkruisen en dat is nou net spekkie voor mijn bekkie. Zanger Henning Basse is een steady, powervolle zanger die ook hoge noten zuiver weet te raken; hier en daar heeft zijn zang wat weg van Rob Rock, alleen iets minder rauw. Gelukkig hier geen Duits accent in de zang; ook dat typeert hem. De gitaarpartijen zijn strak (dat typeert overigens bijna alle Duitse metalbands) maar het solowerk kan wat meer extra’s gebruiken; wat mij betreft één van de weinige minpunten.

Spineless Scum dient als intro voor het vette Spirits, voor mij een van de betere nummers op dit album. Op de één of andere manier komt de riff van Mental Blindness me bekend voor. Op zich niet erg want dit slepende, loodzware nummer is voor mij de topper van het album met van die lekkere rondzingende vibrato-noten.
Met Way Home wordt de obligate ballad neergezet; jammer dat de gitaarpartij in het midden niet alleen strak maar ook als geluidsmuur wordt opgeworpen. Indutten is er niet bij want Dare knalt de speakers al weer uit. Het album wordt afgesloten met de Queen-cover The Show Must Go On, waar Henning zich van zijn beste kant laat zien wanneer hij de zanglijn van één van zijn grote voorbeelden moet zingen; al met al een verdienstelijk gemaakte cover als waardig besluit van een zeer verdienstelijk album.

Tracklist:
1. Spineless Scum
2. Spirits
3. Mindless
4. Straight Into Hell
5. Mental Blindness
6. Heroes
7. Way Home
8. Dare
9. Follow the Sign
10. The Show Must Go On (Queen Cover)

Score: 86 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 24 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]