Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

Cattle Decapitation - Karma.Bloody.Karma
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
Cattle Decapitation - Karma.Bloody.Karma
Cattle Decapitation is waarschijnlijk de meest inconsequente band der death metal. Wie deze bandnaam kent en de muziek zich heeft doen smaken (zonder de teksten goed te lezen) zal verrast staan van het feit dat dit alles eigenlijk één grote ironievertoning is. En als er dan van een verrassingsdoosje gesproken kan worden, dan liever eentje met een engeltje, deze keer geen duiveltje. Want in wezen zijn de heren van Cattle Decapitation precies het omgekeerde van wat hun bandnaam en muzikale vertoning op het eerste gezicht doet geloven. Leve de dieren!!! En de mensheid? Koeienschijt. Niets meer of minder.

En met deze ongewijzigde koers nog altijd stevig op zak vuurt Cattle Decapitation dit jaar wederom een teken van leven af. En wat voor een teken. Want met Karma.Bloody.Karma. laat deze band eindelijk zien hoe je met kop en schouders boven de death/grind middenmoot dient uit te steken.

Na een zeer korte intro laat de opener Unintelligent Design op alle fronten blijken waar Cattle Decapitation vandaag de dag voor staat. De eerste tekstregel luidt als: ”Goddamn Human And Ther Stupid Ideas” en de tonen openbaren u een zeer aantrekkelijke varia van lompe death, scherpe grind, een aangenaam staaltje techniek en zelfs een piepklein snufje blackmetalse agressie.
Karma.Bloody.Karma ontpopt zich als een zeer diverse plaat waarop de onvervalste Amerikaanse death metal-noten nog altijd de regie in handen hebben, maar Karma.Bloody.Karma. biedt zoveel meer dan alleen stoomwalsende beukmuziek. Zo vormen de nummers One Thousand Times Decapitation, The Carcass Derrick en Total Gore? een technische drieluik die u in één ademteug tot u neemt (en vervolgens blauw aanloopt) en is het nummer Suspended In Coprolite een mooie samenvatting van de plaat als zodanig. Dit nummer heeft alles in zich, inclusief zelfs wat melodieuze noten die een weldadig rusteilandje vormen.
Het einde van de plaat is behoorlijk venijnig, kil en ook hier steken blekkie klanken zo her en der de kop op. Zet u schrap, want gure winden steken op.

Een uiterst aangename verassing, deze cd van een band die vehemente klanken zo interessant weet neer te zetten, de luisteraar de stuipen op het lijf jaagt en de mensheid tekstueel behoorlijk in de zeik neemt.
Human Decapitation. En niets anders.

Tracklist:
1. Intro
2. Unintelligent Design
3. Success Is...(Hanging By The Neck)
4. One Thousand Times Decapitation
5. The Carcass Derrick
6. Total Gore?
7. Bereavement
8. Suspended In Coprolite
9. Alone At The Landfill
10. Karma, Bloody Karma
11. The New Dawn
12. Of Human Pride And Flatulence

Score: 91 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 2 december 2006

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.