Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Yyrkoon - Unhealthy Opera
Jaar van release: 2006
Label: Osmose Productions
Yyrkoon - Unhealthy Opera
Chaotic messenger
From underworld
Unreal Figure
From the depths

Soms moet je je ego even opzij zetten en eigen bewoording op stal houden ten voordele van de reeds gedane uitspraken. En in het geval van Unhealthy Opera van Yyrkoon zijn er weinig woorden die deze cd zo doeltreffend, kort en bondig kunnen samenvatten dan het bovenstaande refrein van het nummer From The Depths.

En 'the depths' is dan ook exact de plek waar Unhealthy Opera vandaan lijkt te stormen, op weg naar het gehoorstelsel van een nietsvermoedend slachtoffer. Tegen deze cd kan geen teek op, want zich eenmaal in uw vlees of trommelvlies genesteld is deze nog maar met moeite af te schudden. En hiermee lijkt het hek van de dam, Unhealthy Opera vlamt de pan uit!

Een album dat veelzijdigheid, uitstekende speeltechniek en een prachtig donker geluid combineert en het resultaat op een waardige manier middels een passende productie uiteen weet te zetten. Unhealthy Opera is niet altijd even snel, maar dat pakt juist uitstekend uit. Enkel ragwerk, hoe sterk het ragwerk van Yyrkoon ook mag zijn, zou zo`n cd de das omdoen, terwijl Unhealthy Opera nu juist zo`n gevarieerd album is geworden met alle diversiteit en intermezzo`s van dien. En omdat het geluid uit duistere dieptes lijkt te komen en vlaag van kilte met de harde noten mee brengt, pakt de wisselwerking tussen snel en mid-tempo prima uit.
Opvallend is ook het bonusnummer Signs die wat melodieuzer is en met name vocaalmatig van de rest van het album afwijkt.

Unhealthy Opera is een album dat zich door de samenwerking van een diepe en duistere sound met snoeiharde death metal de oren verovert en Frankrijk als metalland weer met een rode stip op de kaart zet. Salut!

Tracklist:
1. Something Breathes
2. Unhealthy Opera
3. From The Depths
4. Avatar Ceremony
5. Temple Of Infinity
6. Abnormal Intrusion
7. Screaming Shores
8. The Book
9. Horror From The Sea
10. Lair...
11. ...Of Madness
12. Injecting Dementia
13. Signs

Score: 85 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 18 november 2006

Koop dit album in

Meer Yyrkoon:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van pep op 19-11-2006 om 11:17u
Score: 85 / 100

Waarom nu pas deze recensie? Is deze cd niet al ergens in februari van 2006 uitgekomen?

Reactie van Amibor op 19-11-2006 om 13:53u
Score: 85 / 100

Amen, erg goeie plaat! En er zijn er al zoveel dit jaar.

Reactie van Ed op 19-11-2006 om 15:37u
Score: 9 / 100

idd vette plaat! op de een of andere manier doet deze cd me ook denken aan Morbid Angel Blessed, zo'n trage duistere sfeer oproepen.