Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-01-2021

Dustsucker - Jack Knife Rendezvous
Jaar van release: 2006
Label: Limb Music Products
Dustsucker - Jack Knife Rendezvous
Twee jaar geleden viel Rock ‘n’ Roll Sniper op mijn deurmat. Dit debuut van het Duitse Dustsucker zorgde direct voor een opstoot in mijn tere lichaampje (te vergelijken met vijf blikjes Red Bull) en even voelde ik me superman. De combinatie van punk, rock-and-roll en heavy metal was namelijk zo energiek dat zelfs een tweehonderd vijftig kilo wegend vrouwmens haar vijf dagelijkse hamburgers zou laten staan ter favore van een gezonde bergslamix.

En dit tweede album verschijnt vreemd genoeg via de Duiste powermetalfabriek Limb Music, maar heeft gelukkig tot geen stijlwisseling gezorgd. De Duiters spelen nog steeds tijdloze punk die bol staan van pure heavy metal gitaarsolo’s. Zo bevatten Wasted Times en Under The Hammer weer de nodige Iron Maiden en zelfs Running Wild invloeden. Maar voor de rest is het toch de geest (of misschien beter uitgedrukt: eng spook) van een rockende Elvis die ronddwaalt.

Het compositorisch niveau ligt deze keer wel net een stukje lager en een kraker als Bronco Buster komt toch niet langs. Maar zelfs met wat mindere boeiende songs weet Dustsucker toch weer 40 minuten te boeien. Maar deze keer met een cafeïne/taurine effect van slechts twee blikjes Rode Stier.

Tracklist:
1. Dead on wheels
2. Jack Knife rendevouz
3. Wasted times
4. Under the hammer
5. Bleed for my strings
6. Dust is rising
7. Continental king
8. Out for blood
9. Burning glass
10. Ten feet high
11. Witch of death
12. Bigger than ever

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]