Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Squealer A.D. - Confrontation Street
Jaar van release: 2006
Label: AFM Records
Squealer A.D. - Confrontation Street
Enkele jaren geleden stond het Duitse heavy metal gezelschap Squealer op de rand van een doorbraak. Met hun uitstekende vijfde album Under The Cross in de achterzak en een tour met Judas Priest (op uitnodiging van de heren zelf) kon het niet misgaan. Maar dan brak de donkere dag 16 januari 2005 aan. De band ging op het verjaardagfeestje spelen van een vijftigjarige fan en zanger Andy Allendörfer besloot er zelf naar toe te rijden. Andy verloor de controle over zijn auto door een ijsstrook en stierf onmiddellijk te plaatste.

Squealer is dood, maar staat nu op in de gedaante van Squealer A.D. De overige bandleden vonden dat het verhaal nog niet volledig verteld was, maar wilden geen Andy-imitator als vervanger. En tot ieders verbazing kwam de naam Gus Chambers uit de bus. Deze gekke brulboei had toch genoeg tijd omdat Grip Inc op non-actief staat en hij geeft Squealer zowaar een nieuwe impuls én sound mee. Het geluid van de oude Squealer platen wordt namelijk gemixt met een wel erg grote scheut Grip Inc en Gus trekt met zijn originele schreeuwzang veel aandacht.

De nieuwe songs zijn lekker simpel en bevatten geen enkele poespas of onzin. Enkel harde riffs, buldozervocalen en pakkende refreinen. Geen uitgesponnen passages, maar gewoon beuken à volonté. De Squealer liefhebber moet dus maar eerst eens een luisterbeurtje ondergaan net zoals fans van eenvoudige heavy metal / thrash én Grip Inc adepten Confrontation Street een kans moeten geven.

Tracklist:
1. Black Tongue
2. Infanticide
3. Devils Backbone
4. Kamikaze Nation
5. Punishment of Luxury
6. Eat My Sin
7. Blood Red Halo
8. New Sun Rising
9. Left Bleeding (by Love)
10. Faith or Fury
11. Silent Mandarin (Unit 731)

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 oktober 2006

Koop dit album in

Meer Squealer A.D.:

[ Terug naar de Album Reviews ]