Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Agro - Ritual 6
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music
Agro - Ritual 6
Bent u een beetje bekend met de Zuid-Afrikaanse metalscène? Ik ook niet echt. Maar Agro is een van de bekendste bands in het genre daar. In eigen land brachten ze al eerder vijf volledige albums uit en traden meer dan vijfhonderd keer op. Waaronder enkele tours in Botswana. Daar zouden we graag eens een toerverslag van zien! In Duitsland maakte ze ook al wat naamsbekendheid door een passage op Wacken Open Air in 2000 en een heuse Duitse tour. Nu hebben ze getekend bij het eveneens Duitse Armageddon Music dat in de eerste plaats een veel betere distributie in Europa zal opleveren.

De muziek van Agro valt ook niet zo gemakkelijk te omschrijven. De muziek is vrij gevarieerd en put zowel inspiratie uit thrash, heavy metal, death, gothic als progressieve metal. In een uur krijg je tien goede songs en een intro te verwerken die allen goed zijn uitgewerkt. Tot mijn grote verbazing (en tegen mijn vooroordelen in) kijken de heren van Agro niet als puppy’s op naar grote Europe metalbands, maar doen ze gewoon hun eigen ding. De atmosferische metal is bij vlagen zelfs verrassend fris door het toetsenwerk van Nick Vassilev. Overige complimenten gaan naar de uitstekende grunt van Cliff Crabb (haha!) en het prima gitaarwerk van Shane Pennicott.

Ik ga alvast het Internet eens afspeuren naar de oudere albums van deze band en misschien dat u in de tussentijd dit album eens kunt checken. Overigens: de drie lam klinkende mp3’s op hun My Space pagina zijn niet representatief voor de veel betere klinkende versies op dit album.

Tracklist:
1. Thukutela
2. Carpe Diem
3. 10 x Over
4. Time Heals Old Wounds
5. B.D.F.P.
6. C7511
7. Whizzdel
8. TR333
9. The Crimson Sea
10. Willowmore
11. A Place Of Healing

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 oktober 2006

Koop dit album in

Meer Agro:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Agro - Ritual 6
Reactie van Nicow op 23-03-2007 om 13:25u
Score: 89 / 100

We keren enkele jaren terug in de tijd. Op een zomerse dag zat ik wat op internet te klooien, toen ik toevallig op de site van Shadowlord terechtkwam. Dat bleek een Zuid-Afrikaanse metalband te zijn, met enkele niet onaardige nummers. Een van de links op die site, bracht me op de toenmalige site van Agro. In tegenstelling tot de nieuwere versie, kon je er 12 nummers van de drie allereerste albums beluisteren en op computer opslaan. Zeg dat dat vette nummers waren. Ik vond het een heel eigen, soms ietwat duistere, klank hebben. En een prettig brulgeluid van onze beste zanger, dat enkele klassen hoger ligt dan een groot deel van de Europese bandjes. We zijn nu een dikke 4 jaar later denk ik. Ik heb ondertussen veel nieuwe bands gehoord. Vele van hen hebben me zeker weten te bekoren. Maar als ik de Agro-liedjes van toen herbeluister, moet ik met weemoed terugdenken aan de zomer van weleer.

Agro - Ritual 6
Reactie van Nikolet op 19-03-2008 om 07:55u

Nice site!