Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Draconian - The Burning Halo
Jaar van release: 2006
Label: Napalm Records
Draconian - The Burning Halo
Wat is de overeenkomst tussen Draconian en Shadows Fall? Ja, dat is een lastige, hè? Een Zweedse gothic/doom band laat zich nu eenmaal moeilijk vergelijken met een Amerikaanse thrash/metalcore band, maar een overeenkomst hebben ze wel degelijk. Beide bands brachten dit jaar namelijk een cd uit met daarop oude nummers gestoken in een nieuw jasje aangevuld met enkele covers en wat nieuw materiaal. Het ‘nieuwe’ Draconian-album, want die wordt nu besproken, heet The Burning Halo.

The Burning Halo is dus een zoethoudertje voor de Draconian-fan die sinds 2005 wacht op nieuw werk van de Zweden. De nieuwe nummers She Dies, Through Infectious Waters (A Sickness Elegy) en The Dying trekken de lijn van het laatste Draconian-album Arcane Rain Fell door. Dat betekent niets minder dan zware riffs, sfeervolle keyboard/synthesizerklanken, trage grunts van Anders Jacobsson en hoge vrouwelijke vocalen die worden verzorgd door Lisa Johansson.

De songs Serenade Of Sorrow, The Morningstar en The Gothic Embrace zijn allen afkomstig van de The Closed Eyes Of Paradise-demo uit 1999. Hiermee wordt voldaan aan de vraag van veel fans die de demo nooit te pakken hebben gekregen, om ze opnieuw uit te brengen. De covers zijn een in typische Draconian-stijl uitgevoerd nummer van Pentagram (Forever My Queen) en een opmerkelijke versie van het in 1970 geschreven nummer On Sunday They Will Kill The World van het Nederlandse Ekseption.

Geen Draconian-fan die zal klagen over The Burning Halo. De lange wachttijd wordt met dit meer dan acceptabele album aanzienlijk veraangenaamd. Sterker nog, het wekt juist de nodige honger op voor nieuw werk. Een zet van de platenmaatschappij waar iedereen baat bij heeft.

Tracklist:
1. She Dies
2. Through Infectious Waters (A Sickness Elegy)
3. The Dying
4. Serenade Of Sorrow
5. The Morningstar
6. The Gothic Embrace
7. On Sunday They Will Kill The World
8. Forever My Queen

Score: 83 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 21 september 2006

Koop dit album in

Meer Draconian:

[ Terug naar de Album Reviews ]