Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Wolf - The Black Flame
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Wolf - The Black Flame
De vierde cd van Wolf verschijnt twee jaar na Evil Star en de Zweedse band lijkt daardoor inmiddels een constante waarde te worden in de heavy metal-wereld. Want na hun titeloze debuut in 2000 brengt Wolf om de twee jaar een plaat uit vol met metalclichés opgeleukt door aardige horrorverhaaltjes. De cd's zijn altijd een degelijk stukje old school heavy metal geweest en eigenlijk is The Black Flame niet anders.

De cd opent met het op één na beste nummer I Will Kill Again, een midtempo-stamper die altijd een paar keer op herhaling wordt gezet als de cd weer eens opstaat. Dit nummer kun je wel ergens legaal van het net plukken en als je hier niks aan vind, dan vind je de cd al geen reet aan. Naarmate de cd volgt, gaat het tempo beetje bij beetje omhoog, met als absoluut hoogtepunt het spetterende Steelwing Savage Reaper. Voor de rest horen we leuke nummers die onderling inwisselbaar zijn, maar dankzij het vette geluid van Fredrik Nordström is het prima vertoeven.

Van de snerpende stem van Niklas Stälvind moet je denk ik houden. Ik doe dat gelukkig, maar ik kan me voorstellen dat men zich eraan zou irriteren. Onbegrijpelijk vind ik nog altijd dat Wolf alwéér een spuuglelijk cover hebben voor The Black Flame. Op die manier wordt je cd nooit uit de bakken gehaald. Dat zou zonde zijn, want hij mag zeker gehoord worden... ook al hebben we het al zo vaak eerder gehoord.

Tracklist:
1. I Will Kill Again
2. At The Graveyard
3. Black Magic
4. The Bite
5. Make Friends With Your Nightmares
6. Demon
7. The Dead
8. Seize The Night
9. Steelwinged Savage Reaper
10. Children Of The Black Flame

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 19 september 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]