Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

various - Gigantour 2005
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
various - Gigantour 2005
Jahoor, maak ons maar lekker met een dubbel-cd van een festivaltour met een geweldige line-up, die niet naar Europa kwam... Want de eerste Gigantour omvatte Megadeth, Dream Theater, Anthrax, Fear Factory, Life Of Agony, Nevermore, Dry Kill Logic, Symphony X en Bobaflex, en die hadden we hier ook best op 1 dag willen zien.

Van elk van bovengenoemde bands zijn op deze dubbel-cd twee nummers beland, met uitzondering van headliners Megadeth, dat met drie nummers vertegenwoordigd is. Toch neemt Dream Theater de meeste tijd in, want hun twee nummers duren samen meer dan twintig minuten. De lange Dream Theater nummers en de korte tracks van Bobaflex vormen een leuk contrast, net als de klassiekertjes van Anthrax die worden opgevolgd door het meest recente werk van Life Of Agony.

Met de songkeuze zal vast niet iedereen blij zijn, maar ik stoor me er niet aan. Zo ontdek je misschien weer eens wat nieuws, buiten de bekendste albums van de betreffende bands om. Waar ik me wel aan stoor is dat er geen poging gedaan is om het nog een beetje als één geheel te laten klinken. Geen lawaai van publiek waarmee de nummers aan elkaar gemixt worden. Een nummer stopt, en dan gaat het abrupt verder met een volgende track. Heel soms een fade-in of fade-out, maar vaak begint het gewoon, en voelt het alsof je er dus middenin valt. De opnamekwaliteit is in ieder geval ok. Alles is live, en zo te horen is er weinig tot niets aan gesleuteld.

Wat moet je nou eigenlijk met deze cd? Hopen dat we het hier ook eens mogen meemaken. Want toch klinken de live nummers best leuk, ondanks de foutjes hier en daar.

CD 1:
1. Dream Theater - Panic Attack
2. Dream Theater - The Glass Prison
3. Anthrax - Caught in a Mosh
4. Anthrax - I Am The Law
5. Life Of Agony - The Day He Died
6. Life Of Agony - Love To Let You Down
7. Dry Kill Logic - Lost
8. Dry Kill Logic - Paper Tiger
9. Bobaflex - Better Than Me
10. Bobaflex - Medicine

CD 2:
1. Megadeth - She-Wolf
2. Megadeth - A Tout Le Monde
3. Megadeth - Kick The Chair
4. Fear Factory - Transgression
5. Fear Factory - Archetype
6. Nevermore - Born
7. Nevermore - Enemies Of Reality
8. Symphony X - Inferno (Unleash The Fire)
9. Symphony X - Of Sins And Shadows

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 19 september 2006

[ Terug naar de Album Reviews ]