Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

11-12-2019

Sigillum Diaboli - Sigillum Diaboli
Jaar van release: 2005
Label: Blasphemous Underground
Sigillum Diaboli - Sigillum Diaboli
Het heerschap Taedium Vitae is een duister man. Echter is hij ook een verstandig man. Zijn haat en nijd uit de beste man namelijk niet in een robbertje vechten, maar in het maken van snijdende rauwe black metal. En zo zien we dat graag.

De bewuste band heet Sigillum Diaboli en heeft als thuisbasis Rusland. Gezien de kwalitatief goede bands die afgelopen jaren uit de Oosterse regionen zijn gekomen, was mijn nieuwsgierigheid natuurlijk al gauw gewekt. Er bleek geen sprake van teleurstelling. Deze titelloze debuut EP van deze Russische eenmansband gaat er zeker in.

In een kleine 20 minuten rost meneer T.V. er 6 beestachtige krakers door die niet alleen lekker vet klinken, maar ook enkele echt steengoede passages bevatten. Zowel snelle nekbrekers als episch getinte tragere stukken. Bijkomend voordeel is de agressieve strot van de beste man. De sfeer op de cd is vrijwel constant grimmig en voordat er naar iets meer afwisseling zal worden verlangd, is het feest voorbij.

Productioneel gezien is er niets op aan te merken en de drumcomputer is prima geprogrammeerd.
Zijn er dan geen enkele negatieve punten? Jawel, in het nummer Wandering heeft men het nodig gevonden om een nogal misplaatst lullig klinkend gitaarriedeltje er doorheen te gooien. Ook de hoes had wel wat meer aandacht mogen hebben, een streepjescode met 666 erbij geeft de duistere sferen nou niet echt geweldig weer. Het blijft echter bij deze twee minpuntjes.

De liefhebbers van goed geproduceerde black metal met een zieke ruwe sfeer hebben er weer een leuke band bij. Niets is wereldschokkend, maar dat hoeven we bij dit satanische geweld ook niet te verwachten. Constante kwaliteit, prima gedaan.

Tracklist
1. Intro
2. There Darkness Rules Over Light
3. Inquisitional Delight
4. Wandering
5. Invocation
6. Waste of the Coldest Soul

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 augustus 2006

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sigillum Diaboli - Sigillum Diaboli
Reactie van Een Metalfan op 10-02-2010 om 15:44u

=)