Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Die Apokalyptischen Reiter - Riders On The Storm
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Die Apokalyptischen Reiter - Riders On The Storm
Die Apokalyptischen Reiter is altijd een van de meest amusante bands uit Duitsland geweest en sowieso een van de weinige Duitse bands met humor. Onze Oosterburen hebben ondertussen al vijf albums volgeplempt met hun heavy/black/folk/death- metal en zijn met Riders On The Storm alweer aanbeland bij hun zesde album. En ook op dit album gaat men weer behoorlijk los met hun kruisbestuiving van verschillende metalen, en niet metalen stijlen.

Hun vorige twee albums, Have a Nice Trip en Samurai konden helaas niet tippen aan eerdere albums als Soft and Stronger en vooral All You Need is Love. Op Riders on the Storm komt men weer behoorlijk in de buurt van die topalbums. Dit wordt vooral veroorzaakt door de enthousiastere aanpak in vergelijking met de twee voorgangers, albums waarop men een klein beetje een inspiratieloze indruk maakte. Maar die inspiratie is hier weer helemaal terug, het album opent met de single Freide Sei Mit Mir een lekker pakkend en agressief uptempo nummer. Ook het titelnummer Riders on the Storm is een prima meezinger in de beste Reiter traditie. Helaas worden de nummers hierna op de promo versie verstoord door een vrij irritante voice over. Deze wordt ingeluid door een hoge ‘heavy metal’ uithaal waarna er eerst in het Duits en vervolgens in het Engels aan wordt gekondigt naar welke cd we luisteren. De eerste paar keer is dat nog wel grappig, maar na verloop van tijd gaat het ontzettend irriteren en leidt het behoorlijk af van de muziek.

Gelukkig is tussen die irritaties door nog wel af te leiden dat de rest van de nummers op dit album zeer de moeite waard zijn, en het album weer volgepropt zit met Duitstalige meezingers, folkinvloeden, poprefreintjes, maar vooral heel veel Teutoonse metal. Dit alles zorgt ervoor dat Riders on the Storm een erg aangenaam album is geworden.

In het najaar komen ze naar verluidt naar Nederland, en gaat dat zeker zien, want vooral live zijn deze heren een feest.

Tracklist:
1. Freide Sei Mit Dir
2. Riders On The Storm
3. Seemann
4. Der Adler
5. Revolution
6. Wenn Ich Traume
7. Soldaten Dieser Erde
8. In The Land Of White Horses
9. Liebe
10. Schenk Mir Heut Nacht
11. Himmelskind
12. Feuer
13. Mmmh

Score: 80 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 7 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Die Apokalyptischen Reiter:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Die Apokalyptischen Reiter - Riders On The Storm
Reactie van satyr op 19-10-2006 om 12:27u
Score: 80 / 100

goed album van dar maar komt nooit in de buurt van allegro barbaro of soft and stronger beste songs zyn zeker der adler en wenn ich traume