Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Frost - Milliontown
Jaar van release: 2006
Label: InsideOut Music
Frost - Milliontown
Producer Jem Godfrey verdient een wel erg dik belegde boterham door liedjes te schrijven voor onder andere Blue, Ronan Keating, Atomic Kitten, Lulu en Holly Vallance. Hoewel hij nog steeds houdt van een goede popsong, wilde hij deze keer eens iets anders proberen. Jem kocht de laatste jaren een veertigtal progrock/metal platen ter inspiratie en heeft met Milliontown nu zelf een uitstekend progalbum gecomponeerd.

Jem speelt alle toetspartijen en neemt de zangpartijen voor zijn rekening. De ritmesectie bestaat uit Andy Edwards en John Jowitt van het geweldige progensemble IQ en als gitarist is John Mitchell van Arena aangetrokken. In een uurtje leveren ze ons zes vlotte progrocksongs af die door gebruik van elektronische effecten en andere producertrucjes verrassend fris en origineel klinken. Er wordt dus op een moderne wijze gebruik gemaakt van invloeden van Yes , The Flower Kings en Neal Morse

Hoogtepunt is het raadselachtige mooie Snowman, maar ook het het vijfentwintig minuten durend titelnummer bevat alles wat je wilt horen op een heerlijk lang uitgesponnen progplaat. Hopelijk blijft Jem naast al die poppulp toch elk jaar een album als Milliontown uitbrengen, maar dit smaakt naar (veel) meer.

Tracklist:
1. Hyperventilate
2. No Me No You
3. Snowman
4. The Other Me
5. Black Light Machine
6. Milliontown

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 juli 2006

Koop dit album in

Meer Frost:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Ed op 24-07-2006 om 22:28u

hmmm klinkt best aardig, zo zie je maar dat die poplui toch wel een goed nummer kunnen maken als ze hun best doen!

Reactie van Jeroen op 19-09-2006 om 23:14u
Score: 90 / 100

Ik vond het veel meer IQ beïnvloedt en richting Pallas en Jadis gaan , dan de meer lossige symfonische groepen die je noemt, desondanks echter een fantastisch album. Genieten geblazen.