Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Runemagick - Invocation Of Magick
Jaar van release: 2006
Label: Aftermath Music
Runemagick - Invocation Of Magick
Over het algemeen weegt een cd’tje pakweg dertig gram. Dat is niet het geval bij Invocation Of Magick die de illusie geeft tweehonderd kilo te wegen. Het Zweedse trio Runemagick speelt namelijk loodzware doom. Het oudere werk kan je eerder in de deathmetalhoek plaatsen of zelfs linken aan darkmetal, maar anno 2006 spelen ze gewoon heerlijke traditionele doom in de stijl van St. Vitus en Black Sabbath. Maar dan veel zwaarder, extremer en met een mensonterende grunt.

De twee heren en één dame nemen ons gedurende zeventig minuten mee naar magickland waar donkere tovenaars, zielloze wezens en alchemisten wonen. De bijhorende lange composities vervelen echter geen seconde want het ritme is niet te traag (maar zeker ook niet te snel!) en de riffs werken lekker hypnotiserend. Naast St. Vitus en Black Sabbath hebben onze Zweedse amigo’s ook vast platen van Reverend Bizarre, Bathory, Celtic Frost, Electric Wizard en misschien zelfs Evoken en Burzum in de kast staan.

Doomfans moeten toeslaan en met het immens stoere veertien minuten durende Black Magick Sorceress (ook als single te verkrijgen op 10” vinyl!) in het achterhoofd moet je misschien wel concluderen dat dit het beste Rungemagick album tot nu toe is.

Tracklist:
1. Preludium Apocalypsis
2. Invocation of Doom Runes
3. Black Magick Sorceress
4. Fisher of Souls
5. Lower Worlds
6. The Devils (Imperium Magnum Infernalis)
7. Conjuration of the Black Shape
8. Witchcraft Gateways

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van djkrizz op 24-07-2006 om 01:45u
Score: 95 / 100

Geweldige plaat, echt een dikke aanrader voor doom en doom/death-fans!