Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Lostprophets - Liberation Transmission
Jaar van release: 2006
Label: Sony/BMG
Lostprophets - Liberation Transmission
Voor de productie van hun derde album zocht Lostprophets naar iemand die in het verleden een belangrijk album produceerde. Zodoende kwamen de Welshmen terecht bij de man die er door velen van wordt beschuldigd de sound van Metallica om zeep te hebben geholpen: Bob Rock. Wellicht komen zijn kwaliteiten voor dit soort bands beter uit de verf, want Liberation Transmission klinkt bijzonder gelikt.

En ook de band zelf zal zeer blij zijn met het resultaat. Eťn van de doelstellingen was namelijk om zo catchy mogelijk te klinken, en daar zijn ze met vlag en wimpel voor geslaagd. Liberation Transmission kent twaalf Łber-catchy songs met simpele, doch doeltreffende meezingrefreinen die herinneren aan Good Charlotte. Toch probeert Lostprophets doormiddel van teksten over persoonlijke vrijheid (volgens gitarist Mike Lewis is Liberation Transmission ďthe soundtrack for liberating your lifeĒ) het album inhoud te geven, alleen representeert de gladde poprock niet de boodschap die wordt gepredikt.

Ga je binnenkort op vakantie en wil je even je death- en grindcoreplaatjes thuislaten zodat je vriendin ook mee kan luisteren, dan is Liberation Transmission wel een leuk alternatief. Het is echter totaal geen optie als je het liever bij 'echte' metal houdt.

Tracklist:
1. Everyday Combat
2. A Town Called Hypocrisy
3. The New Transmission
4. Rooftops (A Liberation Broadcast)
5. Canít Stop, Gotta Date With Hate
6. Canít Catch Tomorrow (Good Shoes Wonít Save You This Time)
7. Everybodyís Screaming!!!
8. Broken Hearts, Torn Up Letters And The Story Of A Lonely Girl
9. 4:AM Forever
10. For All These Times Son, For All These Times
11. Heaven For The Weather, Hell For The Company
12. Always All Ways (Apologies, Glances And Messed Up Chances)

Score: 72 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 10 juli 2006

Koop dit album in

Meer Lostprophets:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van DragonforcE op 10-07-2006 om 21:10u
Score: 78 / 100

Catchy is het zeker, ik vind ze geslaagd. Maar metal zou ik het niet durven noemen nee.

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van Rob G op 11-07-2006 om 22:31u

Nadat ik die ongelofelijke nichtenclip van ze op TMF zag met bijbehorende baggermuziek heb ik meteen die gekke cd van hun van mijn harde schijf verwijderd. Die videoclip is echt zo ontzettend tenenkrommend dat wil je niet weten. Wat een stelletje veel te hippe GAYlords bij elkaar zeg... Dat ik zelfs de moeite had gedaan om deze plaat te downloaden vind ik zonde...

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van benj op 13-07-2006 om 13:56u
Score: 80 / 100

Redelijke cd maar de vorige was beter.

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van Mental op 16-07-2006 om 19:34u
Score: 95 / 100

Geweldige muziek, niet hard ofzo maar wel lekker chill. Doet me een beetje denken aan Bullet For My Valentine. Het derde album van Lostprophets in mijn cd-collectie en wederom een grote aanrader :)

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van Een Metalfan op 22-07-2006 om 21:14u
Score: 55 / 100

Het is gewoon de reinste britpop. Ik vind het heel niet herninneren aan de Lostprophets die we kennen van nummers als We are Godzilla, You are Japan. Zowieso heb ik de Lostprophets nooit wat gevonden en was ik alleen maar blij toen ze twee jaar terug op lowlands werden vervangen door Papa Roach. Ben het eigenlijk wel met Rob G eens...t enige is dat ik niet zo expliciet wil zijn om ze gelijk gaylords te noemen (alhoewel de zanger in die clip wel erg lijkt op de beroemde rol van Ben Stiller: Gaylord Fokker)

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van adinda op 19-12-2006 om 16:35u
Score: 100 / 100

het is echt de beste cd die ik ken en de grope is suuuuupppppeeeeer goe en de ian is kei knap

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van Haykush op 25-01-2007 om 20:05u
Score: 100 / 100

gwn prachtige muziek, er bestaat nix beters:) lostprophets 4-ever

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van lostkinda op 17-08-2007 om 11:43u
Score: 99 / 100

gwoon goeie muziek om van te chillen enzo

Lostprophets - Liberation Transmission
Reactie van Wolf666 op 31-08-2007 om 09:47u
Score: 92 / 100

Lekkere cd, maar valt niet bepaald onder de noemer metal. Neemt niet weg dat hij lekker wegluisterd, en wat ikzelf altijd erg knap vind, er niet bepaalde nummers onder de maat vallen kwa niveau.