Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Walpurgisnacht - Die Derwaert Gaen En Keeren Niet
Jaar van release: 2005
Label: Folter Records
Walpurgisnacht - Die Derwaert Gaen En Keeren Niet
De Brabantse heren van de Moeras black metal zijn wedergekeerd met de eerste echte volledige cd. Na de eerdere demo's werd het ook wel een keer tijd om de sterke black metal te vereeuwigen op een nette wijze. Welnu, dat is gebeurd en het resultaat mag er zeker wezen.

De tekstueel door de Brabantse Peel beïnvloede black metal klinkt nog altijd ruw, snijdend en smerig. De puristische visie noemt dit ook wel true black metal. Een predikaat wat we de band gerust kunnen toekennen, want van enige keyboards en andere overbodige franje is geen sprake.
De productie is matig maar zoals in veel van dit soort gevallen wel passend en het spel is voornamelijk snel. De prima riffs en de krassende zang van Mor den Naere zorgen voor een heerlijk sfeertje en hoewel een echte uitschieter nergens te bekennen is, biedt men wel een constante kwaliteit.

Voor de liefhebbers van rauwe black metal met een episch randje is dit dan ook zeker een aanrader te noemen. Wellicht dat de productie iets beter nog had gekund, maar het is verdomme wel black metal waar we over praten. Dat hoort rauw tot op het bot met een machtig zieke strot!
Prima release van vaderlandse bodem.

Tracklist
1. Intro
2. Vanden Doolenden Ridder
3. De Dood van Kyrië
4. Nachtgebroed
5. Mijn Dierbaer Peellant
6. De Kluizenaar
7. Verlokt is Verloren
8. Bochbroch
9. Duyvelsrit der Bockereyders
10. Verschroeide Verlatenheid

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 1 juli 2006

Koop dit album in

Meer Walpurgisnacht:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 01-07-2006 om 09:50u

link mist een S'je

Reactie van Heer Halewyn op 05-07-2006 om 12:40u

Bijna al het demomateriaal staat ook op dit album. Als je dan schrijft dat de kwaliteit van de nummers op het album constant is snap ik niet waarom de score vier punten lager is dan die van de demo. Verder is de recensie wel OK.

Reactie van Jeroen op 07-07-2006 om 17:38u

niet zeuren, prima score toch. Van mijn part plak je er 4 of 5 of 10 punten bij, maar daar schiet je immers niets mee op. Prima plaat zoals gezegd.

Reactie van Houtekiet op 16-07-2006 om 21:59u

Inderdaad, effe geen mierenneukerij Halewyn