Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Imposer - Imposition Servant
Jaar van release: 2005
Label: eigen beheer
Imposer - Imposition Servant
Jawel, waarde lezer, inmiddels kunnen we er niet meer omheen – de zomer is in aantocht. De temperaturen kruipen op, het zonnetje laat zich steeds vaker zien, de bloemetjes bedekken de groene weiden en de vogeltjes happen gretig hun nestmaaksel bij elkaar.
En het vakantiegevoel bekruipt menig ziel. Of het nou zuipen op Wacken, het bakken in Spanje of schatkamers zoeken in de Egyptische pyramides wordt, een ieder heeft vast wel iets om naar uit te kijken.

In het kader van vakantie en toerisme vraag ik u om af te zakken naar de onderste gronden van Italie. Niet dat de wormen daar naar pizza smaken of de nog ongevonden restanten van het colloseum er verscholen liggen, nee, het is Imposer, wat er huist en meestert.

Imposer is een goed voorbeeld van “zoekt, en gij zult vinden”. Wie uitbundig in de grond graaft stuit bijna altijd wel op iets moois. Niet noodzakelijk waardevol, maar desalniettemin een leuke vondst. Imposer is zo`n vondst. Deze deathmetalband blinkt weliswaar niet uit in originaliteit of overweldigende kwaliteit, maar buiten dat is Imposer bijzonder draaibaar.

In 2005 komen de Italianen met “Imposition Servant”. Zeven nummers telt dit werkje. Nummers die werkelijk voorbij vliegen. Aan tempo geen gebrek, bij Imposer. Hoewel tempo niet alleen de gangmaker is, de nummers zijn voorzien van een prima lading muzikaal geweld. Goede riffs, prima spel en voldoende knikjes om te blijven vermaken. Muzikaal komt er op de duur ook andere deathmetal om de hoek kijken. Bewust of onbewust, voor ons een vraag, voor Imposer een weet, maar van het nummer “Blood From My Eyes” zouden bepaalde passages zo op een cd van Blood Red Throne kunnen staan en is het instrumentale stuk in “May Satan Impose His Curse” haast door The Chasm in elkaar gezet.
En, waarde lezer, letten wij even op…? Deze EP is in eigen beheer opgenomen en geproduceerd. Een gegeven dat nauwelijks hoorbaar is, zo goed hebben de heren de eindjes aan elkaar kunnen knopen en de knoopjes kunnen wegwerken. Die Italianen zijn zo gek nog niet.

Makkelijk zal de verwerving van “Imposition Servant” niet worden, daar de band nog niet gelabeld en niet bijster bekend is. Maar voor de die-hards is dit een erg leuk hebbedingetje.

Tracklist
1.Serve The Imposition
2.As They Pray
3.Advance Putrefaction
4.Cospect
5.Blood From My Eyes
6.Gates Of Salton
7.My Satan Impose His Curse

Score: 70 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 27 april 2006

Koop dit album in

Meer Imposer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van DirkGrijs op 27-04-2006 om 10:44u

hele ep valt te downloaden op de site, om toch nog iets van ze te horen. erg leuk.