Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Dragonfly - Falling Down
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer

Dragonfly - Falling Down

Het Nederlandse Dragonfly heeft niets te maken met die andere Nederlandse legendarische cultband uit Zeeland van eind jaren zestig met diezelfde naam. Des te meer met echte melodische heavy metal, want dat is wat dit vijftal ten gehore brengt. Waar veel van de Nederlandse bands met een dame als zingend boegbeeld zich begeven in de regionen van de zogeheten gothic metal, bedient Dragonfly zich van een wat traditioneler metal-geluid. Met Falling Down presenteren zij hun debuut, en dat mag er zeker zijn.

Dit elf nummers tellende debuut moet het vooral hebben van de wat meer up-tempo tracks als Deserted Places. De wat langzamere onderdelen van dit album zijn enigszins saai, hoewel Mysterland daar een mooie uitzondering op vormt. De tweede helft van dit album is over het algemeen wat beter dan de eerste helft, met als uitschieters de dramatische songs Remember Me en The Man in The Mirror waarin zangeres Klarine Buist wordt bijgestaan door mannelijke vocalen, wat een mooi beauty and the beast-effect oplevert.

Met dit debuut heeft Dragonfly de eerste stappen gezet naar meer bekendheid en meer optredens. Hoewel er met name aan het geluid en aan vlottere composities nog wel wat gesleuteld mag worden voor een volgende release, is de potentie zeker aanwezig. Dit debuut kenmerkt zich echter nog door een wat blikkering geluid en hier en daar een song die niet vooruit te branden lijkt. Met een afsluiter als de song Dragonfly op Falling Down is mijn interesse in ieder geval gewekt.

Tracklist:
1. Naissance de la Libellule
2. Silent Scream
3. Voices from The Past
4. Deserted Places
5. Awake to Revive
6. Mysterland
7. Remember Me
8. The Man in The Mirror
9. Another Fear
10. Silvermine
11. Dragonfly

Score: 70 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 22 april 2006

Koop dit album in

Meer Dragonfly:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Ralf op 30-04-2006 om 20:56u
Score: 75 / 100

Dragonfly Prima band! Ik heb ze een keer live gezien ,echt knallen!! De produktie van de cd is misschien iets te slap ,maar ik denk met een betere produktie zeker een band om in de gaten te houden!!

Reactie van Cindy op 01-05-2006 om 08:22u
Score: 80 / 100

Ik ben het helemaal met Ralf eens!! Dragonfly live is super om te zien. Strakke show! Hopelijk krijgt dit album een waardig vervolg. Ik wens ze in ieder geval veel succes

Reactie van Adriaan op 16-07-2011 om 15:13u

Weet iemand waar/hoe ik deze cd nog te pakken kan krijgen..?