Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Dragonfly - Domine
Jaar van release: 2006
Label: Avispa Music
Dragonfly - Domine
Misschien denk je van "hé, heeft Dragonfly zo snel alweer een nieuwe cd uit?". Dat is als je de Nederlandse heavy metal-band onder die naam kent, want die bracht in februari een studioalbum uit. De Dragonfly die ik bespreek is een andere. Dit is een band uit Spanje en deze versie speelt cliché-power metal. Jammer dat hun website helemaal in het spaans is en daar heb ik geen kaas van gegeten. Het enige dat ik weet is dat Domine de eerste release is.

Cliché-power metal klinkt misschien negatief, maar is wel de juiste omschrijving van de muziek op dit debuut. Alles wat je verwacht van het genre komt terug. Nu zijn de nummers zelf niet erg snel, maar de muzikale kunsten zijn dat zeker wel. Verwacht veel snelle gitaar- en keyboard-solo's, die soms wel erg overdreven snel moeten zijn. De nummers zelf bevatten veel passie en emotie en dat komt door het spaanse taaltje. Inderdaad, er wordt in de moerstaal gezongen en dat juich ik alleen maar toe. Dat maakt het muzikale spectakel alleen maar mysterieuzer.

Ondanks dat de nummers zelf best spannend in elkaar zitten, blijft het geheel voorspelbaar. Het komt er gewoon op neer dat fans van Rhapsody (Of Fire), Tierra Santa en Dragonforce dit schijfje wel prima te verteren zullen vinden.

Tracklist:
1. Domine
2. Solo Depende De Ti
3. Entre El Odio Y La Pasión
4. Delirio Eterno
5. Nuevo Judas
6. Estrella
7. Aries
8. Regresa A Mi
9. En Los Confines Del Tiempo
10. Guárdame De Ti
11. Paganini Suite
12. Sin Salida
13. Dragonfly

Score: 75 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 18 juli 2006

Koop dit album in

Meer Dragonfly:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van ObHYdljJ op 27-01-2014 om 18:40u

greg.txt;1;3