Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Valley's Eve - Deception Of Pain
Jaar van release: 2002
Label: Limb Music Products
Valley's Eve - Deception Of Pain
Valley's Eve is een metal band met een internationale line-up, en al 2 albums op hun naam. Nu is er dan het derde, Deception Of Pain. Al bestaat de band voornamelijk uit Duitsers, de zang wordt door een Griek voor zijn rekening genomen.

Op Deception Of Pain heeft de band een lekkere combinatie van klassieke heavy metal, power metal en progressive metal weten te maken. De meeste nummers zijn aardig hard, met een redelijk hoog tempo. Zware gitaarriffs ondersteunen de redelijk krachtige stem van zanger Roberto Dimitri Liapakis. Hij heeft niet echt een standaard power metal stem, wat eigenlijk wel een pluspunt is. De gitaarsolos zijn niet indrukwekkend, maar mogen er toch wel zijn.

Het album is een conceptalbum. Volgens de biografie zou het gebaseerd zijn op een boek van een psychiater, die veel gesprekken gehad heeft met mensen die geprobeerd hadden zelfmoord te plegen, maar waarbij het mislukte. Ze spraken daarbij allemaal over een onverklaarbare pijn, vlak voor hun zelfmoordpoging. Daar vandaan zou de titel van het album komen. Niet echt een vrolijk onderwerp dus, maar het past de muziek aardig.

Dit derde album van Valley's Eve moet de band toch wel wat nieuwe luisteraars kunnen opleveren, want ze hebben degelijk werk afgeleverd. Zeker een aanrader voor fans van heavy metal en powermetal.

Tracklist:
1. The Fire Burns
2. Point Of No Return
3. The Sun
4. In Your Head
5. Mirror In Your Eyes
6. Kingdom Of Pain
7. Dark Room
8. Creating Gods
9. Falling
10. Open the Gates
11. Dark Shadows on the Wall
12. Unholy Power

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 maart 2002

Meer Valley's Eve:

[ Terug naar de Album Reviews ]