Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Manngard - Circling Buzzards
Jaar van release: 2006
Label: Candlelight Records
Manngard - Circling Buzzards
Jezus Christus Heilige Maria Vader Jozef Paternoster nog aan toe. “Circling Buzzards” is me toch een lekker ziek plaatje. Maar wat wil je van een extreme metalband die zijn teksten baseert op de donkerste schrijfsels van Nobelprijswinnaar William Faulkner. Dit conceptalbum handelt namelijk over een landbouwer die samen met zijn inteeltfamilieleden nietsvermoedende passanten op gruwelijke wijze verminkt en afslacht.

In Noorwegen kwam dit plaatje al enkele jaren geleden uit, maar dankzij Samoth (Emperor) heeft de band nu ook een internationale deal kunnen sluiten. In een half uur tijd horen we een straf gepeperde combinatie van deathmetal, grindcore, mathcore en thrash. Soms doet het sfeertje denken aan Macabre, maar de muziek van deze Noren is wel een stuk harder, agressiever en nerveuzer. De heldere productie leidt alles in goede banen, zodat je dit plaatje meer dan drie keer zal draaien. Maar nooit na elkaar, laat ik dat duidelijk stellen.

Mijn applaus gaat uit naar alle betrokkenen die zich lekker uitleven op dit werkje met in bijzonder de bassist die als een gek over twaalf snaren ligt te rammen, de altijd aanwezige brulzanger en Grutle Kjellson van Enslaved die ook wat zieke keelklanken cadeau heeft gedaan. Vet plaatje. Heel vet.

Tracklist:
1. Wreathed In Rot
2. Safe With Me
3. Gravegang
4. Tomb Of God
5. Bury The Head
6. Unattainable Fuck
7. Into The Quagmire
8. It Was Demons
9. Blood On My Face

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 maart 2006

Koop dit album in

Meer Manngard:

[ Terug naar de Album Reviews ]