Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Gory Blister - Skymorphis
Jaar van release: 2006
Label: Mascot Records
Gory Blister - Skymorphis
Debuut “Art Bleeds” wist op dit e-zine al heel wat stof op te waaien en deze opvolger “Skymorphis” is zowaar nog beter. “Deathmetal is a form of art” staat te lezen op de laatste pagina van het cd-boekje en de variatie in doodsmetaal (technisch, bruut, doorspekt met tegendraadse thrashriffs en grenzeloze solo’s) die deze Italianen spelen is zeker kunst te noemen.

De achtbaanrit van ruim vijftig minuten bewijst dat Chuck Schuldiner nog lang niet dood is. Zolang mensen zijn creaties blijven draaien, bands als Gory Blister zijn muziek blijven eren met composities in de geest van Chucky en zolang geen enkele deathmetalband de innoverende carrière van Death kan overtreffen, blijft Chuck springlevend. Maar dat Gory Blister geen pure Death-kloon is bewijst “Skymorphis” ook overtuigend door de speelse ritmes, het flirten met geestelijke verruimende teksten en de vreemd aandoende muzikale passages die “Skymorphis” maken tot een labyrint waaruit je nooit meer uit wilt geraken. De productie, het artwork en de speltechniek is overigens zo professioneel dat dit wel moet inslaan, dus heeft het Nederlandse Mascot Records een goede zaak gedaan om nog eens een deathmetalband te tekenen.

“Skymorphis” moet maar net onderdoen voor de latere Death-platen en het uitstekende eigen werk wordt stijlvol afgesloten met een zeer getrouwe versie van Death’s “1000 Eyes”. In memory of the Great Chuck Schuldiner. Wat anders?

Tracklist:
1. Procession to Apocalypse
2. Asteroid
3. Sailing to Achernar
4. Skymorphosis
5. Skin Legacy
6. Blood-Sweating Wall
7. I Shall Hang Myself
8. Quasars
9. Black Canvas
10. The Missing Planet
11. Shader
12. Starfields
13. The Soul-Slitters
14. 1000 Eyes

Score: 89 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 14 februari 2006

Koop dit album in

Meer Gory Blister:

[ Terug naar de Album Reviews ]