Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Gory Blister - Art Bleeds
Jaar van release: 2003
Label: Sekhmet Records
Gory Blister - Art Bleeds
Gory Blister, het klinkt als een goregrind band uit de diepste krochten van de underground. Niets is minder waar, want deze Italianen maken een soort muziek wat ik zelfs na een keer of 10 draaien (en zeker niet met tegenzin!) nog steeds niet geheel heb kunnen definiëren.

Het is wel degelijk Death Metal, maar dan met een originaliteit die ik in tijden niet meer heb gehoord. Het doet me denken aan een band als Death, en dan met name de Symbolic cd. Niet dat Gory Blister nou een Death-kloon is, maar het heeft wel een vergelijkbare drive en vreemde instrumentale wendingen die je bij Death ook aantrof. Gory Blister maakt daarbij nog handig gebruik van hier en daar wat Pestilence-invloeden, en een incidentele oude Morbid Angel-riff. Gelukkig heeft men dit weten te verpakken in sterke, pakkende songs, waardoor de cd nergens vastloopt in instrumentaal gepiel.

Ik vind het nog steeds jammer dat deze cd mij pas vrij laat bereikt heeft, aangezien hij al in 2003 uitkwam. De cd kwam namelijk al in eigen beheer uit in 2001, waarna de band werd opgepikt door het Franse Sekhmet Records. Hierna duurde het nog tot november 2003 voordat de cd opnieuw werd uitgebracht, en zelfs tot februari 2004 tot deze cd ons landje kwam binnenwaaien. Beter laat maar nooit zullen we dan maar zeggen.

Kortom, heb je nog ergens de ongegronde illusie hangen dat Death Metal een in eigen clichés vastgeroest genre is, schaf dan ogenblikkelijk dit prettig originele werk aan, want hier ben je de komende weken wel zoet mee. Aardappel anders, maar dan Death Metal.

Tracklist:
1. Primordial Scenery
2. As Blood Moves
3. Art Bleeds
4. Mermaids Beloved
5. Anticlimax
6. Cognitive Sinergy
7. Snowfall
8. A Gout From The Scar
9. Comet… And Her Trail Of Spiritual Dust

Score: 88 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 9 maart 2004

Koop dit album in

Meer Gory Blister:

[ Terug naar de Album Reviews ]