Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Misery Index / Commit Suicide - Split
Jaar van release: 2005
Label: Willowtip / Earache Records
Misery Index / Commit Suicide - Split
Misery Index zal velen bekend zijn door het monsteralbum Retaliate dat voor mij de toprelase was van 2003, een beukende mix van extreem brute deathmetal en hardcore. Voor Retaliate uitkwam heeft Misery Index onder andere in 2002 een split uitgebracht met Commit Suicide. die nu door Earache opnieuw is uitgebracht. Beide bands leverden hiervoor 3 nummers waarvan 1 cover.

Misery Index laat op deze split al horen dat ze voor Retaliate een aardige bak herrie wisten neer te zetten, echter mist men wel net dat beetje extra dat men al van Retaliate kent, dat toch uitgebalanceerder en origineler klonk. Desalniettemin weet de death metal met een flinke hardcore inslag ook hier al zeer te overtuigen en zet aan tot algehele verwoesting.

Het mij tot voorheen onbekende Commit Suicide tapt muzikaal uit ongeveer hetzelfde vaatje als Misery Index. Woeste technische deathmetal op een erg hoog tempo met uitstapjes naar grindcore, alleen met een smeriger en minder steriel geluid dan Misery Index. Als laatste nummer coveren ze ‘Open Casket’ van Death.

Al met al is dit een leuke split, alleen ontgaat mij het nut ervan een beetje. Misery Index is op Retaliate vele malen beter, dus mensen die die band willen leren kennen, kunnen beter Retaliate in huis halen. Commit Suicide was mij van tevoren echter niet bekend dus in hoeverre dit op hun van toepassing is weet ik niet. Een beetje dubbele gevoelens heb ik er wel bij, maar voor fans van de bands is deze split wel een leuke aanwinst in de collectie. Overigens is het feest na 18 minuten ook alweer afgelopen.

Tracklist:
Misery Index
1. My Untold Apocalypse
2. Alive?
3. Reality Distortion (Disrupt cover)
Commit Suicide
4. In All This Revelation
5. With Not Distaste
6. Open Casket (Death cover)

Score: 75 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 14 januari 2006

[ Terug naar de Album Reviews ]