Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Edguy - Superheroes
Jaar van release: 2005
Label: Nuclear Blast Records
Edguy - Superheroes
Een tour over de hele wereld kan vermoeiend zijn, ook als Nederland daarbij vergeten of genegeerd wordt. Daarom is het des te opvallend dat Edguy al anderhalf jaar na de release van het Hellfire Club album een heel nieuw album bij elkaar geschreven heeft. De aanpak is hetzelfde als de vorige keer: Eerst een EP met exclusieve nummers die niet onder moet doen voor het album, een paar maanden later pas het album zelf. Kom maar op, zou ik zeggen.

Ook de singleformule wordt gehandhaafd. "Superheroes" is een kort nummer met heavy riffs, door de basgitaar gedragen coupletten en een aanstekelijk meezingrefrein. Verrek, met die omschrijving lijkt het "King Of Fools" wel. En stiekem is dat ook wel een beetje zo. 't Nummer staat er twee keer op, de albumversie en een 'epic version' waar op Tobias Sammet na de hele band is vervangen door een strijkorkestje.

"Spooks In The Attic" en "Blessing In Disguise" zijn respectievelijk een erg herkenbare Edguy-rocker en dito ballad. De wenkbrauwen gaan pas weer verwonderd omhoog als "Judas At The Opera" van start gaat. Het zijn niet zo zeer de gastzang van Michael Kiske - we zijn inmiddels wat van hem gewend - of de typische twinleads, maar voornamelijk de Queenarrangementen zijn erg smaakvol. Verwondering ook dat de serieuze Kiske een kreet als "Where's the chef to make peacock-fillet steak" door z'n strot krijgt. Ten slotte horen we nog een redelijk natuurgetrouwe interpretatie van Magnum's "The Spirit".

Het is een wat lauwig praatje geworden. Hoewel "Superheroes" nog best leuk klinkt mag het allemaal wel ìets scherper en origineler. Maar wie weet, "Hellfire Club" bleek ook leuker dan de voorgaande EP "King Of Fools".

Tracklist:
1. Superheroes
2. Spooks In The Attic
3. Blessing In Disguise
4. Judas At The Opera
5. The Spirit (Magnum cover)
6. Superheroes (Epic Version)

Score: 73 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 17 december 2005

Koop dit album in

Meer Edguy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Edguy - Superheroes
Reactie van speedfreak op 18-12-2005 om 20:14u
Score: 90 / 100

Weer een heerlijke ep van een van de beste powermetalbands van dit moment. Het titelnummer superheroes klinkt een beetje simpel maar na een paar luisterbeurten blijft ie toch wel hangen. Spooks in the attic is een typisch edguy nummmer. Maar het echte hoogtepunt van deze ep is toch wel Judas at the opera,waarmee Tobias Sammet laat horen dat hij een van de beste metal componisten van deze tijd is.