Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Absolute Steel - WomaniZer
Jaar van release: 2005
Label: Black Lotus Records
Absolute Steel - WomaniZer
Bands onder de noemer 'party metal' vind je maar weinig. Je hebt natuurlijk wel Motley Crue, Poison en al die andere zooi. Maar ja, da's glam rock. Ook heb je bands als Iron Maiden en Judas Priest. Maar ja, die zijn behoorlijk serieus in hun teksten. Misschien weet je al waar ik naar toe wil, maar Absolute Steel (uit Noorwegen) is een cominatie van die twee elementen. De cd "WomaniZer" is pure heavy metal met teksten die garant staan voor een feestje. Met titels als "High Heals & Fishnet Stockings" en "Beerrun" weet je wel hoe laat het is. Vooral de laatste is erg hilarisch; het gaat over het feit dat het bier op is terwijl het feest net begonnen is. Je moet er maar op komen.

Het is maar de vraag of deze aanpak van muziek maken geslaagd is. De teksten kunnen net iets te melig zijn voor de echte heavy metal-fan en de muziek net iets te old-school voor de liefhebbers van glam rock. Maar ik kan het zeker wel waarderen en daarom zullen er toch vast wel meer zijn. De muziek is in ieder geval goed genoeg om minstens eens uit te checken.

Wat het meeste opvalt, is het hoge niveau van het gitaarspel. Dit zijn gitaristen die niet zouden misstaan bij bands als, ik noem maar wat, Arch Enemy of Primal Fear. Beide twee bands die veel eisen van hun gitaristen. En daarom vraag ik me af of ze hun talent niet een beetje verwaarlozen door te spelen in een party metal-band. Ze uiten in ieder geval hun kunsten het beste in de twee afsluitende instrumentals. En dat is nog zoiets, want die zijn dan weer redelijk serieus. Ik verwachtte als afsluiter toch wel minstens een kraker als "Party & Fuck All Week Long". Maar uiteindelijk is "WomaniZer" toch zeker wel een prima plaat geworden.

Tracklist:
1. High Heels & Fishnet Stockings
2. Beerrun
3. Kick
4. Rough Love (Tender Heart)
5. Deeper
6. Juicy Lucy
7. Too Slow Above
8. Deliverance
9. Opus Suite

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 26 oktober 2005

Koop dit album in

Meer Absolute Steel:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Absolute Steel - WomaniZer
Reactie van torre op 13-01-2006 om 12:46u

heb het nog niet gehoord, maar ik ben heel erg benieuwd, beeje vrolijke metal mag wel een keertje