Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-08-2020

After Forever - Remagine
Jaar van release: 2005
Label: Transmission Records
After Forever - Remagine
De eerste twee After Forever-albums – ‘Prison Of Desire’ en ‘Decipher’ – lagen min of meer in dezelfde lijn; gothic-metal met veelal een Midden Oosters tintje. Doormiddel van het tussendoortje ‘Exordium’ werd er een progressieve lijn in gezet die op hun laatste album ‘Invisible Circles’ verder werd uitgewerkt. ‘Remagine’ heet de nieuwe schijf van deze sympathieke Limburgers die wederom een andere kant van zich laten horen.

Op ‘Remagine’ verkent After Forever overduidelijk nieuwe wegen. Floor Jansen’s zang is gevarieerder dan ooit. Niet alleen klinkt haar operazang weer regelmatig, ook de wat meer gangbare vocalen die we op ‘Invisible Circles’ hoorden keren terug. Daarnaast klinkt ze her en der zelfs behoorlijk pop-achtig. Alsof dat niet genoeg is leveren ook gitaristen Bas Maas (heldere) en Sander Gommans (grunts) een vocale bijdrage, waarbij vooral eerstgenoemde in positieve zin opvalt. Toetsenist Joost van den Broek, die nu ook voor het eerst op cd hoorbaar is, drukt meer dan zijn voorganger Lando van Gils zijn stempel op het totaalgeluid en dat heeft ook weer zijn uitwerking op de veelzijdigheid van dit album.

‘Come’ opent duister en gothic-achtig, maar al gauw wordt duidelijk dat dit niet kenmerkend is voor de rest van ‘Remagine’. ‘Attendance’ kent industrial en doom invloeden en het harde ‘Living Shields’ behoort na enkele luisterbeurten al tot één van mijn favoriete After Forever-songs. De achtergrondkoren zijn weer van grote toegevoegde waarde en geven het geheel veel extra cachet. Ook vinden we op ‘Remagine’ weer een ballad terug, ‘Strong’, die zijn titel zeker eer aan doet.

Na het progressieve ‘Invisible Circles’ is op ‘Remagine’ goed hoorbaar dat de Limburgers tijdens het schrijven van deze plaat meer vrijheid genoten en zich niet beperken tot één sound. Dat vertaalt zich weer tot een zeer afwisselende schijf die hoe vaker je er naar luistert beter en beter lijkt te worden. Een absolute aanrader.

Tracklist:
1. Enter
2. Come
3. Boundaries Are Open
4. Living Shields
5. Being Everyone
6. Attendance
7. Free Of Doubt
8. Only Everything
9. Strong
10. Face Your Demons
11. No Control
12. Forever

Score: 92 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 10 september 2005

Koop dit album in

Meer After Forever:

[ Terug naar de Album Reviews ]

After Forever - Remagine
Reactie van VaTeR op 10-09-2005 om 17:12u
Score: 7 / 100

Leuka album.... Maar die CD-hoes...UGLY!!!!

After Forever - Remagine
Reactie van kiske op 11-09-2005 om 18:45u
Score: 90 / 100

Persoonlijk vind ik dit het beste wat ik tot nu toe van After Forever heb gehoord! En ik vind het (om ff te reageren op de vorige reactie) hoesje heel erg tof... Tis een keer wat anders dan anders. Maar het gaat uit eindelijk om de muziek. Dat is wat teld en dat is erg goed!!!

After Forever - Remagine
Reactie van Orangestar op 11-09-2005 om 21:47u
Score: 89 / 100

Dat is een verdomdes lekker schijfje geworden, met erg lekkere nummers. Zeker wat anders dan het standaar sopranenzangeresjesgothicmetal waar je zo mee doodgegooid wordt. En die hoes is inderdaad hondslelijk, maar zolang de muziek goed is hoor je mij niet klagen.

After Forever - Remagine
Reactie van Shadow op 20-09-2005 om 18:23u
Score: 75 / 100

Ik vind het hoesje ook lelijk en van het album ben ik ook niet erg weg. Ik vind het wel om aan te horen en kan er goed naar luisteren maar ik mis een klik met de nummers. Ik vond invisible Circles een veel beter album.

After Forever - Remagine
Reactie van Skilgannon op 04-10-2005 om 12:12u
Score: 70 / 100

Deze schijf kan mij echt niet bekoren hoor. De cover op zich is al zo verschrikkelijk, en de nummers op de plaat zijn ook niet echt je dat, ik mis iets. Ik mis wat meer swung in sommige nummers. Ik had hele hoge verwachtingen naar zo'n sterke vorige plaat maar die zijn niet ingelost. De zang ja maar ook daar mis ik iets. En het moet gezegd ik heb Floor nooit echt een hele sterke zangeres gevonden. Maar het ligt mss aan mij want na jaren zware metalen ben ik nu meer en meer naar het Prog aan het opgaan, daarmee mss dat het vorige album me meer lag.